Redeschiderea instituțiilor de educație timpurie (IET) din oraș în condițiile pandemiei provocate de infecția COVID-19, va fi decisă de Comisia Națională de Sănătate Publică, în dependență de evoluția situației epidemiologice și după analiza situației în domeniu.  Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței operative săptămânale, relatează AGORA.md.

Administrația publică locală a participat în comun cu autoritățile centrale la elaborarea instrucțiunii privind reluarea activității IET din municipiu, a reglementărilor pentru redeschiderea instituțiilor și raportul de autoevaluare privind pregătirea IET pentru funcționare. Documentele enunțate urmează a fi aprobate de ministerele de resort sau de Comisia Națională de Sănătate Publică.

Între timp, în cadrul grădinițelor se desfășoară lucrări de reparație, iar managerii acestora sunt preocupați de asigurarea acestora cu materiale specifice pentru activitatea în perioada pandemică: echipamente de protecție, termometre cu infraroșu, dezinfectanți, săpun etc. De asemenea, managerii instituțiilor preșcolare, în coordonare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și direcțiile sectoriale sunt în etapa de elaborare a planului de redeschidere: pe grupe, pe spațiile de odihnă, de învățare, pentru ca la data anunțată să fie pregătite.

Potrivit viceprimarului de ramură, nivelul de pregătire al instituțiilor de educație timpurie va fi stabilit în baza rapoartelor de autoevaluare, coordonat cu structurile teritoriale ale ANSA și ANSP, iar unitățile care nu vor îndeplini condițiile sanitaro-igienice de dotare și cele de asigurare cu personal, stipulate în raport, nu-și vor putea relua activitatea.

Menționăm că testele de laborator au confirmat 163 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 14.363 de cazuri.

Distribuie articolul: