Activitatea grădinițelor din țară ar putea fi reluată după data de 15 iulie, curent. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă. Președintele a precizat că la baza deciziei va sta situația epidemiologică din țară. Totuși, potrivit lui Dodon, primele vor fi deschise grădinițele din localitățile rurale, scrie AGORA.

„Am discutat și despre posibilitatea deschiderii grădinițelor. După data de 15 iulie, dacă situația va fi favorabilă, vom redeschide grădinițele începând cu localitățile rurale. Săptămâna trecută am înregistrat o scădere cu 17% a numărului de cazuri și rata de contagiozitate a scăzut”, a declarat Dodon.

Toate grădinițele și școlile din țară au fost închise pe 11 martie, în contextul pandemiei de coronavirus. Ulterior, în țară a fost declarată stare de urgență până pe data de 15 mai. Mai apoi, starea de urgență în sănătate a fost extinsă până pe data de 15 iulie. Asociații de părinți și grupuri de activiști au protestat și înaintat petiții pentru redeschiderea grădinițelor în perioada aceasta, inclusiv după cazul copilului de 5 ani, decedat acasă săptămâna trecută.