Primarul capitalei, Ion Ceban a dezvăluit că, de curând, Grădina Zoologică din Chișinău a achiziționat patru lei africani. Acum edilul este în căutare de nume pentru feline și a solicitat ajutorul cetățenilor.

Potrivit primarului capitalei, cei patru lei au fost aduși din Harkov, Ucraina și au vârsta de șase luni. Acesta a mai menționat că în prezent, noile viețuitoare de la Grădina Zoologică se află în carantină și a precizat că mai târziu, vor putea fi admirate de vizitatori.

„Amintesc că în luna ianuarie, curent, la Grădina Zoologică din capitală au fost aduse 31 de animale noi. Dintre acestea 7 specii au ajuns pentru prima dată la noi, precum: lemur, caracal (râsul african), serval, mara (iepure de Patagonia), capybara, capricorn (capre de munte), lupoaice și maimuțe. Animalele au fost aduse din Rusia, de la grădinile zoologice din Novosibirsk și Habarovsk. În prezent Grădina Zoologică din Chișinău numără peste 1100 de viețuitoare.

La fel, pe parcursul anului trecut au fost reabilitate și create mai multe zone noi, iar în acest an continuă lucrările de modernizare”, a explicat edilul capitalei.

„Grădina Zoologică din Chișinău a achiziționat 4 lei africani. Sunt în căutare de nume. Voi cum ați dori să îi cheme? Este vorba despre trei femele și un mascul”, se adresează Ion Ceban internauților. Dacă o bună parte dintre comentatori și-au exprimat îngrijorarea față de plasarea în cuști a păsărilor și animalelor, atunci alții au venit cu idei trăsnite de nume. Inspirată de evenimentele din ultimul an, o internaută a propus ca leii să fie numiți în cinstea vaccinurilor anti-COVID-19: „Astra, Pfizer, Johnson, Moderna”.

„Maia, Zinaida, Viorica și Igor”, este o altă sugestie.

„Dacă era vorba de coțofene…, dar să zicem: Sars, Mers, Covid și Ebola”.

„Femelele: Bella, Aurora, Iasmin… Masculul: Simba sau Aladin”

„Pe fete: Clara, Simona, Angelina! Masculul: Valera”

„Simba, Nala, Kiara și Sarabi”.

„Femelele: Bonnie, Sheila, Luna. Masculul: Simba sau Apollo”.

„Masculul – Mars sau Mărțișor, femelele-Molda, Martinika, Mira. Toate cu M că e luna martie”, a mai adăugat o internaută.

Voi ce părere aveți?

Sursa: Facebook / Ion Ceban