Gherhard Ohrband, un cetățean german în vârstă de 44 de ani, cunoaște cu măiestrie 20 de limbi străine și, cu toate că ar fi putut să se stabilească oriunde în lume, a ales să rămână în Republica Moldova. A sosit inițial în țară pentru studii, dar a decis să facă din aceasta locul său permanent de viață începând din 2006. În timp ce alții aleg Moldova pentru oportunitățile financiare și educaționale europene, Gherhard a optat pentru țara noastră datorită flexibilității pe care a descoperit-o aici, conform informațiilor de la Știri.md.

Deși mărturisește că s-a îndrăgostit de limba română, Gherhard recunoaște că a fost o provocare să o învețe: “Nu am nicio problemă să fac multe greșeli, dar limba nu este deloc ușoară”.

Într-un interviu pentru Vocea Basarabiei, el a povestit: “Am sosit aici fără o rețea socială sau bursă, dar m-am descurcat de unul singur. Am experimentat diverse profesii în Republica Moldova, am fost traducător și am lucrat pentru diferite ziare”.

De asemenea, bărbatul a subliniat că iubește bucătăria moldovenească: “Sunt pasionat de plăcinte, sarmale și ardei umpluți”.

Gherhard s-a căsătorit cu o femeie din Moldova și au împreună doi copii.

Distribuie articolul: