Fiecare excursie la munte necesită o pregătire corespunzătoare, iar elementul cheie al echipamentului este geaca de trekking pentru bărbați. Pe care să o alegeți pentru iarnă și care va funcționa bine în zilele calde, de primăvară și de vară? Vă sfătuim cum să alegeți o geacă la munte pentru a vă bucura de confort pe traseu, indiferent de condițiile meteo.

Cum să alegeți o geacă de trekking pentru bărbați – 5 puncte care merită atenție

Ploaie, ninsoare, rafale de vânt, temperaturi din ce în ce mai scăzute – la munte, indiferent de anotimp, putem întâlni orice vreme, așa că este important să fim dotați cu haine pentru condiții dificile. Punctul culminant de pe lista echipamentului este geaca de trekking. Cea pentru bărbați nu trebuie doar să se potrivească perfect și să ofere libertate de mișcare, dar mai ales să protejeze eficient împotriva frigului, umezelii sau pierderii căldurii. Vă întrebați ce să luați în considerare atunci când cumpărați o geacă de trekking? Merită să acordați o atenție deosebită la următoarele aspecte:

  • Geaca trebuie să fie potrivită pentru sezon – o geacă de turism mai ușoară, dar impermeabilă va fi excelentă pentru vară. Una mai călduroasă și mai solidă va fi de nelipsit iarna.
  • Membrane și tehnologii – sunt responsabile pentru rezistența la apă, rezistența la vânt și respirabilitatea îmbrăcămintei exterioare – parametrii cheie care afectează confortul purtării.
  • Greutatea gecii de trekking – cu cât geaca este mai ușoară și mai împachetabilă, cu atât ne va fi mai ușor să o purtăm multe ore într-un rucsac deja încărcat cu echipament.
  • Buzunare și alte detalii – cum ar fi glugă pliabilă, fermoare impermeabile, căptușeală din plasă. Finisajele practice pot crește semnificativ confortul la purtare.
  • Croiala confortabilă și mărimea selectată corespunzător – geaca de trekking pentru bărbați nu este concepută doar pentru a proteja împotriva frigului, ploii sau zăpezii, ci și pentru a asigura libertatea de mișcare în timpul activităților.

Softshell – o geacă ușoară de trekking pentru bărbați care protejează împotriva vântului

Softshell este una dintre cele mai populare geci de trekking pentru bărbați. Această îmbrăcăminte exterioară ușoară protejează împotriva rafalelor de vânt și a ploilor ușoare. De aceea funcționează cel mai bine în zilele mai calde: primăvara, vara și la începutul toamnei.

Geacă de trekking impermeabilă pentru bărbați – pe care să o alegeți?

O piesă importantă a echipamentului pentru trekking este întotdeauna geaca de trekking pentru bărbați, rezistentă la ploaie, cu impregnare hidrofugă. Vă va permite să evitați udarea în timpul unei ploi neașteptate, așa că merită s-o împachetați în rucsac.

Geacă de trekking de iarnă pentru bărbați – pe care s-o alegeți?

Geaca de trekking de iarnă este concepută pentru a proteja împotriva pierderilor de căldură și a udării în timpul ploii sau zăpezii și, în același timp, pentru a drena transpirația spre exterior. Aceste cerințe sunt perfect îndeplinite de gecile hardshell cu membrană Gore-tex sau o altă membrană similară.

Distribuie articolul: