Începând de astăzi, 17 iulie 2018, în grădinițele de stat din Municipiul Chișinău vor fi interzise spectacolele trupelor de teatru care percep taxe adiționale, precum și alte activități culturale de același tip. Despre acest lucru direcția a comunicat prin intermediul paginii oficiale de Facebook a acesteia.

„În scopul respectării şi asigurării securităţii copilului şi protecţiei drepturilor lor, Direcţia Generală Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport (DECTS) a Consiliului municipal Chişinău atenţionează că spectacolele sau alte activităţi educaţionale contra cost / cu implicarea persoanelor străine (altele decât de pe teritoriul grădiniţelor), sunt INTERZISE.
Totodată, recomandăm părinţilor, la dorinţă, să frecventeze spectacolele împreună cu copiii lor, în zilele de repaus”, se mai menționează în comunicatul DECTS.
Precizăm că până acum asemenea activități se desfășurau cu regularitate în majoritatea instituțiilor preșcolare din toată țara. Costul pentru participarea unui copil la un spectacol oscila între 10 și 30 de lei, iar părinții nu primeau niciodată o confirmare oficială a acestei plăți.

Sursa Foto

Distribuie articolul: