Și ție ți se întâmplă să te lași copleșită și sufocată uneori de gânduri negative, care parcă vin de nicăieri? Aparent nu s-a întâmplat nimic grav, dar energia negativă este acolo și nu știi cum să mai scapi de ea?

Dacă da, atunci bine ai venit în club! Eu sunt acel om care susțin sus și tare că trebuie să fim pozitivi, dar de multe ori nu îmi ascult propriile sfaturi. Înainte credeam că felul acesta de gândire este caracteristic oamenilor nefericiți, dar adevărul este că aceste gânduri sunt foarte comune.

Astăzi vreau să vorbesc despre gândurile distructive, care ne acaparează viața și chiar ni-o pot distruge. Eu le-am conștientizat și muncesc să mă eliberez de ele.

1. Nu sunt suficient de bună…

Gândul toxic suprem. Cine nu s-a comparat măcar o dată cu cineva și desigur a „pierdut”. Întotdeauna a fost și o să fie cineva mai bun și mai frumos de cât tine, dar știi ceva? E normal să fie așa. Tu ești obligat să fii cea mai bună variantă a ta.

De foarte multe ori am renunțat să încerc să fac ceva pentru că eram sigură că nu o să îmi reușească. Mare greșeală. Toți avem dreptul la măcar o încercare, nu?

Acum încerc să înlocuiesc acest gând cu: „mai încerc o dată”, „pot să învăț”.

2. Oamenii nu mă plac…

Tocmai m-am îngrozit când am scris rândul de mai sus. Tu te-ai gândit vreodată că poate ești dată dracului și s-ar putea să nu te placă nimeni?

Cred că aceste gânduri vin în viața noastră după ce am fost respinși de către cineva, care ne-am fi dorit cu toată inima să ne valideze și să ne spună cât de minunate suntem.

Eu am găsit rezolvarea și la acest gând. Nu o să fii niciodată pe placul tuturor, iar dacă un om te face să te simți insuficientă atunci nu are ce căuta în viața ta.

3. Nu o să reușesc niciodată…

Să îmi fac o familie, să am succes în carieră, să conduc, să am un abdomen de fier, să gătesc ca mama, să fiu atrăgătoare ca JLO…..

Stop, draga mea!

Ai un pic de răbdare. S-ar putea chiar să îți reușească, dar ai nevoie de cea mai tare echipă de suport, adică de tine.

4. Eu mereu o dau în bară…

Da, uneori chiar cred că mereu o dau în bară. Cu munca, cu relațiile, cu prietenii, cu familia.

Acest gând este foarte periculos. O dată implantat vei avea senzația că orice mic necaz e din cauza ta, dar să fim serioși, există atâtea lucruri, care nu depind doar de noi.

Mi-am dat seama că această atitudine nu face decât să mă scufunde și mai mult în neputință.

Deci, la gunoi cu el.

5. Sunt o ghinionistă

În ce mai exact ești ghinionistă?

O dată ce mi-am adresat întrebarea de mai sus mi-am dat seama că noi oamenii avem o putere uluitoare de vedea și cel mai mic rău ce ni se întâmplă și rare ori mai vedem minunile pe care le trăim. Totul se va întâmpla într-o zi și atunci o să înțelegi de ce nu s-a întâmplat mai devreme.

Gânduri distructive trebuie conștientizate, analizate și într-un final eliminate.

 Succes!

Distribuie articolul: