Vă propunem o rețetă rapidă și foarte gustoasă. Acest frigărui de pui cu legume se poate găti atât pe grătarul din curte, cât și în cuptor.

Ingredientele necesare:

  • 600 g piept de pui
  • 1 bostănel mediu
  • 2 cepe
  • 1 ardei roșu
  • 3-4 rosii
  • 10 ciuperci
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuți
  • 150 ml lapte
  • boia dulce
  • sare/piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • bețe pentru frigărui

Mod de preparare:

Tăiem pieptul de pui în bucățele potrivite pe care le punem într-un vas. Le acoperim, în întregime, cu lapte și le băgăm în frigider pentru 1 oră. După 1 oră, le scurgem și le mutăm într-un vas separat. În același vas adăugăm legumele tăiate în bucățele de aceeași dimensiune cu bucățile de pui. Le condimentăm cu usturoi, boia dulce, sare și piper și le amestecăm bine. Acoperim vasul cu o folie de plastic alimentară și îl băgăm în frigider pentru încă 1 oră. Formăm frigăruile, alternând bucățile de pui cu cele de legume. Ungem frigaruile de pui cu puțin ulei de măsline.

Le punem la cuptorul preîncălzit la 160 grade pentru 30 min.

Poftă bună!

Distribuie articolul: