Fotografii rare cu regina Elisabeta și prințesa Margaret din perioada adolescenței au fost scoase la licitație. 

În imaginea din 1944, cele două prințese se află alături de distribuția completă a Old Mother Red Riding Boots, o piesă de pantomimă de Crăciun, organizată la Castelul Windsor, pentru personalul Forțelor Armate și copii, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Suverana britanică și sora sa sunt de nerecunoscut în poza de grup. Actuala Regină a Angliei, pe atunci în vârstă de doar 18 ani, a jucat rolul Lady Christina Sherwood în spectacol. Aceasta stă în centru într-o rochie strălucitoare, iar alături de ea se află prințesa Margaret, în vârstă de 14 ani atunci, care a interpretat-o ​​pe onorabila Lucinda Fairfax.

Prințesa Elisabeta și Prințesa Margaret au ajutat la scenă și au jucat într-o serie de pantomime din 1941 până în 1944 pentru a strânge bani pentru Fondul de Lână al Casei Regale, care a furnizat lână de tricotat pentru a face cuverturi pentru soldați. 

Până pe 31 ianuarie 2022, vizitatorii Castelului Windsor vor avea șansa de a vedea șase costume purtate de Prințesa Elisabeta și Prințesa Margaret în timpul pieselor de Crăciun din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Adunate pentru prima dată, costumele sunt expuse în Camera Waterloo, unde pantomimele au fost interpretate inițial acum 80 de ani. 

Margareta a fost întotdeauna apreciată pentru loialitatea pe care o avea față de sora sa, Regina, și față de prietenii săi, printre care se numărau și artiști precum Louis Armstrong și John Lennon. După o viață fascinantă, Prințesă Margareta, Contesa de Snowdon, s-a stins din viață pe 9 februarie 2002, în urma unui accident vascular, la 50 de ani după moartea tatălui său.

Sursa: peroz.ro