Că istoria lui Cengiz Koçak, din Turcia este impresionantă e puțin spus. Bărbatul este unul dintre puținii oameni din întreaga lume care practică base-jumping cu și fără „wingsuit” și zboară cu 180 de kilometri pe oră la muncă.

Pentru mulți dintre noi, drumul zilnic spre și de la serviciu poate fi o povară. Dar există oameni care spun că este punctul culminant al zilei, iar unul dintre ei este Cengiz Koçak. El se bucură de o priveliște spectaculoasă, iar călătoria vine la pachet cu o porție de adrenalină. Koçak lucrează pe Muntele Babadag și, chiar dacă e la 1.000 de metri înălțime, poate coborî în câteva minute.

Să se înalțe deasupra pământului ca o pasăre de pradă și apoi să aterizeze lin: pentru Cengiz Koçak, acesta este finalul perfect al zilei sale de lucru.

Ziua lui Koçak începe la fel ca a multor alți oameni din Turcia. Însă rutina lui este mai puțin obișnuită. În primul rând, locul său de muncă se află la 1.200 de metri altitudine, pe Muntele Babadağ, pe coasta sudică a Turciei.

Este managerul telecabinei Babadağ. Misiunea lui e să monitorizeze sistemele tehnice ale telecabinei și să supravegheze restaurantul Panorama și platforma de observare. După cele opt ore de muncă, își îmbracă costumul cu aripi și se simte în largul lui la înălțimi amețitoare.

Frica îmi trezește curiozitatea. Când mi-e frică, sunt conștient de mine însumi”, mărturisește Cengiz Koçak, manager de telecabină.

Koçak are nevoie de provocări. În perioada în care a fost parașutist în forțele armate turcești, a descoperit base-jumping – cu și fără „wingsuit”.

Rareori iau telecabina spre casă. Pentru că pot zbura!”, spune Cengiz Kocak.

Zboară cu 180 de kilometri pe oră

După muncă pornește spre casă. „Acasă” înseamnă una dintre cele mai frumoase plaje din Turcia: Ölüdeniz.

Pentru a ateriza în siguranță, tot ce trebuie să facă Koçak este să deschidă parașuta și aproape a ajuns. Patru minute de zbor în loc de 40 de minute cu telecabina.

Pentru majoritatea celor care zboară în wingsuit, acest sport extrem este o experiență rară. Pentru Cengiz Koçak, e cel mai rapid drum spre casă.

Sursa: digi24.ro

Distribuie articolul: