Chiar dacă fostul gimnaziu nr. 6, din sectorul Botanica al capitalei nu mai activează deja de opt ani, acesta va beneficia de servicii de pază privată. Asta după ce au fost depistate mai multe persoane care consumă droguri, alcool și manifestă comportament riscant în clădirea instituției. Despre asta a anunțat primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, informează AGORA.md.

„La școala nr. 6 acolo este consum de droguri, tutun, comportament riscant, sunt probleme acolo. Până ne apucăm de reparație și de tot restul, haideți să asigurăm, dacă este nevoie, pază privată. Nu este admisibil ca în zona aceea să avem de la boschetari până la copii care folosesc diferite substanțe”, a declarat Ceban.

Responsabilii din cadrul primăriei au anunțat că deja a fost contractată o companie care să ofere servicii de pază privată acestei instituții:

„Direcția de sector inspectează zilnic situația de la fața locului. Săptămâna trecută, a fost făcut un demers către Ministerul de Finanțe pentru ca să aloce banii necesari. De asemenea, a fost stabilită firma privată care va oferi servicii de pază până când vor fi făcute toate procedurile pentru a asigura școala cu angajați proprii în acest sens”.

Amintim că activitatea instituției de învățământ a fost suspendată în septembrie 2012, iar elevii și cadrele didactice au fost transferați în componența Liceului Teoretic „Traian”, din bd. Cuza Vodă, 36.

Anterior, Ion Ceban, a declarat că autoritățile municipale vor evalua starea tehnică a imobilului școlii nr. 6, după care va fi reparat și, respectiv, instituția va fi redeschisă pentru copii.

Sursa: AGORA

Foto: Facebook