În perioada 7-8 octombrie 2022, la Comrat va avea loc cea de-a opta ediție a Forumului Internațional de Investiții „Invest Găgăuzia”. În cadrul Forumului vor participa membrii Guvernului Republicii Moldova, corpul diplomatic, șefii ai asociațiilor de afaceri și reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova, companii internaționale și experți economici.

„Noi petrecem Invest Găgăuzia deja a opta oară. De-a lungul anilor, Forumul și-a dovedit eficacitatea și a contribuit la atragerea marilor companii internaționale în regiune, care au creat locuri de muncă și au construit de fapt noi sectoare ale economiei în țara noastră «de la zero». Scopul nostru este de a include Găgăuzia și întreaga Republica Moldova în fluxurile globale de producție, logistică și financiare. Țara noastră ar trebui să treacă de la statutul de consumator de produse și servicii la producătorul lor”, a menționat Irina Vlah pe o rețea de socializare.

Totodată, guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit și cu Excelența Sa, Domnul Cristian-Leon Țurcanu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova, care a menționat că: „România este principalul investitor și partener comercial al R. Moldova, iar mediul de afaceri românesc rămâne interesat să contribuie la dezvoltarea economiei de pe întreg teritoriul R. Moldova, generând oportunități de afaceri și noi locuri de muncă”.

La Forumul Internațional de Investiții „Invest Găgăuzia” sunt așteptați peste 350 de antreprenori din 20 de țări, inclusiv șefii a 30 de companii din România.