În cel mai rău caz, Federația Rusă va provoca o serie de lovituri masive asupra tablourilor deschise ale centralelor nucleare și asupra substațiilor care leagă sistemul energetic ucrainean de cel european. Federația Rusă atacă în mod regulat instalațiile energetice ucrainene, după o grevă de amploare pe 23 noiembrie, mulți utilizatori sunt încă fără electricitate și apă, scrie presa ucraineană, unian.net.

Prin urmare, jurnaliştii Forbes au publicat trei opţiuni de blocare din raport, care se află la dispoziţia guvernului.

Primul scenariu. Pană pe malul stâng
Într-un astfel de scenariu, Federația Rusă lovește la stațiile de tranzit care transmit energie electrică de la vest spre estul țării și lovește la centralele de pe Malul Stâng. Datorită acestei evoluții a evenimentelor, regiunile Cernihiv, Sumi, Poltava, Dnipropetrovsk, precum și părți din regiunile Harkov, Zaporojie, Donețk și Lugansk controlate de Ucraina vor rămâne fără electricitate timp de 12 ore sau o zi. Parțial – regiunile Nikolaev, Herson, Kirovograd, Cherkasy și Kiev, împreună cu malul stâng al Kievului.

Al doilea scenariu. Pană de curent a întregii țări
Rusia în acest scenariu atacă centralele electrice și substațiile din toată țara. Și Ucraina va fi conectată la rețeaua energetică europeană, dar va trebui să stea fără electricitate de la 12 la 24 de ore pe întreg teritoriul controlat de Kiev.

Al treilea scenariu. Pană la întreaga țară până la 7 zile
În cel mai rău scenariu, Federația Rusă va provoca o serie de lovituri masive asupra tablourilor deschise ale centralelor nucleare și asupra substațiilor care leagă sistemul energetic ucrainean de cel european. Este probabil ca centrala nucleară să se închidă complet, nu se vor putea vindeca în 2 ore. Apoi, în primul rând, vor fi restabilite conexiunile între sistemele energetice ucrainene și europene.

„Electricitatea va avea prioritate nevoilor utilităților și ale populației. Poate dura până la 7 zile pentru a relua funcționarea centralelor nucleare. Abia după aceea industria va fi alimentată”, descriu jurnaliștii Forbes cel mai rău caz de întrerupere. în Ucraina.

 

Pană de curent în Ucraina: amenințare sau nu
Rusia a lansat atacuri masive cu rachete asupra instalațiilor energetice ucrainene din 10 octombrie 2022. Pe 15 noiembrie, Rusia a tras 100 de rachete în Ucraina. A fost cel mai masiv bombardament al sistemului energetic al Ucrainei de la începutul războiului la scară largă.

Pe 19 noiembrie, Zelensky a anunțat că invadatorii au distrus aproximativ 50% din infrastructura energetică a Ucrainei. Pe 23 noiembrie, Rusia a dat din nou o lovitură masivă sistemului energetic al Ucrainei. Ministrul Energiei, Herman Galușcenko, a spus că Ucraina a supraviețuit pannei. Acum mulți utilizatori sunt încă fără energie electrică și apă.

Ucrainenii au fost avertizați că, dacă bombardarea inamicului asupra instalațiilor de infrastructură energetică continuă, întreruperile de curent planificate și de urgență în Ucraina ar putea deveni mai frecvente și mai lungi.

Pe 22 noiembrie, CEO-ul companiei de furnizare a energiei YASNO (o sub-holding a DTEK), Serhiy Kovalenko, a calificat improbabilă apariția unei „apocalipse energetice” în Ucraina.

Distribuie articolul: