Keith Raniere, fondatorul sectei NXIVM, în care femeile erau ținute înfometate, marcate cu inițialele lui și forțate să întrețină relații sexuale cu el, a fost condamnat marți, 27 octombrie, la 120 de ani de închisoare pentru trafic sexual și alte infracțiuni, relatează digi24.ro.

Judecătorii au stabilit astăzi pedeapsa după ce bărbatul fusese găsit vinovat în iunie.

„Raniere, care s-a prezentat ca fiind un savant, un geniu, este în realitate un maestru al manipulării, un escroc şi liderul criminal al unei organizaţii de tip cult, care implica trafic sexual, pornografie infantilă, extorcare, avorturi impuse, însemnare prin cauterizare, degradare şi umilire. Crimele lui şi ale complicilor săi au distrus căsnicii, cariere, averi şi vieţi”, a spus atunci procurorul de caz Richard Donoghue.

Secta mascată prin organizație de dezvoltare personală

Keith Raniere a început să-şi desfăşoare activităţile sub paravanul unei organizaţii pe care a fondat-o în 2003. Obiectul de activitate declarat: dezvoltarea personală. În scurt timp a adunat un grup de 15-20 de adepte, pe care le-a transformat în sclavele sale sexuale. Una dintre ele avea doar 15 ani.

Mai târziu a decis să se extindă şi a înfiinţat o organizaţie paralelă, secretă, de tip piramidal. Pentru a fi acceptate, recrutele – de obicei femei înstărite – trebuiau să predea garanţii: materiale, cu potenţial compromiţător – fotografii sau scrisori pe care organizaţia îşi rezerva dreptul să le publice dacă nu se supuneau sau încercau să plece. Victimele au povestit că au fost însemnate pe piele cu un electrocauter cu iniţialele „marelui maestru”.

Peste 16.000 de persoane ar fi beneficiat de serviciile grupului, iar printre ele s-ar număra un fost președinte al Mexicului, dar și unele actrițe de la Hollywood, precum Allison Mack, care la începutul anilor 2000 juca în serialul Smallville.

Foto: CNN

De altfel, Mack și-a recunoscut vinovăția în legătură cu acest dosar. Ar fi recrutat femei, cel mai adesea bogate, pentru a face parte din secta lui Raniere.

Distribuie articolul: