Un șampon uscat te poate scoate din situația neplăcută când trebuie să mergi urgent undeva, dar nu ai părul prospăt spălat. Dar oare știi cum să îl utilizezi corect? 

Înainte de șamponul uscat a fost pudra. Comercializată încă în unele farmacii, aceasta este folosită de zeci de ani pentru a neutraliza excesul de grăsime la nivelul scalpului, dar și pentru a obține volum și textură. Însă aplicarea destul de dificilă a făcut ca acest produs să nu fie la fel de popular precum succesorul său, botezat șampon uscat. Dar deși se numește astfel, el nu are nimic de-a face cu spălarea părului.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Uite ce-ar trebui să se întâmple atunci când folosești un șampon uscat: îl pulverizezi la rădăcina părului, apoi pudra absorbantă atrage grăsimea (sebumul) și neutralizează mirosul. Iar când îți perii părul, după câteva minute, reziduurile de pudră sunt imediat îndepărtate. Simplu, nu-i așa? Da, numai că marea majoritate dintre noi aplicăm spray-ul cu șampon uscat, așteptăm exact trei secunde, după care ne masăm rădăcinile pentru a scutura pudră, fără să lăsăm produsul să-și dovedească eficiența. De când un hair-stylist m-a învățat o nouă tehnică, însă, mi-a dat peste cap rutina de frumusețe.

Secretul este să aplici șamponul uscat seara, în loc să o faci dimineața, pentru a-i da pudrei suficient răgaz să absoarbă uleiurile și transpirația în timp ce dormi, spune hair-stylistul Kristin Ess. „Atunci când părul este foarte gras, aplic o cantitate generoasă de șampon uscat pe rădăcini, îmi prind buclele, apoi mă culc. În zori, le desfac, îmi plec capul în față și masez scalpul pentru a scăpa de excesul de pudră, apoi… boom: păr voluminos, mat, cu aspect curat. Crede-mă, e magie curată.”

UTILIZĂRI ALTERNATIVE

Te ajută să dai părului un „refresh” instant, dar asta nu e tot. Un șampon uscat se poate dovedi o adevărată comoară. De exemplu, dacă vrei ca agrafele să stea acolo unde le-ai pus în păr, trebuie doar să le împroști cu puțin șampon uscat. Este util și pentru a „recicla” o coafură făcută în zilele anterioare – oferă și fixare lejeră, sau pentru a masca puțin rădăcinile crescute între două colorări.

 

Distribuie articolul: