Avantajele șervețelelor demachiante ne sunt deja foarte bine cunoscute – sunt ușor de folosit atât seara, înainte de culcare, cât și în timpul zilei dacă simți nevoia să-ți reîmprospătezi machiajul, dar sunt ele oare potrivite? 

Un medic dermatolog a postat un scurt filmuleț pe Tik-Tok, care te va pune pe gânduri.

În video, medicul cosmetician aplică fond de ten pe coaja unei portocale pe care o folosește pentru a reprezenta pielea. Apoi încearcă să șteargă fondul de ten cu un șervețel demachiant. Dar în loc să șteargă fondul de ten, șervețelul îl întinde mai mult și îl face să pătrundă în „porii” fructului.

„Acesta este motivul pentru care vă tot spun să nu folosiți șervețele demachiante”, a scris in postare medicul Tijion Esho, care este vedetă de televiziune în Marea Britanie și fondatorul clinicii Esho Clinic.

Comparația dintre coaja unei portocale și piele nu este validă din punct de vedere științific”, declară medicul dermatolog Robyn Gmyrek pentru shape.com.

Dar chiar dacă cele două suprafețe nu sunt comparabile, medicul confirmă faptul că agenții de curățare din cele mai multe șervețele demachiante sunt nocivi pentru piele.
Șervețelele demachiante conțin surfactanți și emulsifianți, substanțe care dizolvă machiajul, spune Dr. Gmyrek. Ambele substanțe pot irita și usca pielea, emulsifianții putând să îndepărteze uleiurile naturale care protejează pielea, avertizează medicul.

 

Distribuie articolul: