Vara e deja foarte aproape. Cu siguranță cu toții ne dorim o vacanță cât mai reușită, însă ca vacanța să fie așa, noi avem nevoie de organizare. Uite că în acest material o vei găsi. 

Dacă nu ești o fire extrem de organizată și întotdeauna îți faci bagajul pe ultima sută de metri, probabil ți s-a întâmplat de multe ori să uiți lucruri importante sau să iei cu tine obiecte inutile. Uite că astăzi noi o să te ajutăm să fii mai organizat și mai productiv. 

Atunci când îți faci bagajul trebuie să ții cont de mai multe aspecte, printre care: destinația călătoriei, durata vacanței, greutatea permisă de compania aeriană și, nu în ultimul rând, restricțiile impuse de controlul de securitate din aeroport. Astfel, te asiguri că iei cu tine doar lucrurile de care ai nevoie. 

În acest material vei o găsi o listă cu obiectele esențiale, pe care ar trebui să le iei cu tine într-o vacanță.

Actele de identitate

Fără buletin sau pașaport nu poți părăsi țara, așadar, dacă le uiți acasă, ai toate șansele să pierzi zborul. Dacă pleci în vacanță cu mașina, permisul de conducere, talonul și asigurarea sunt și ele obligatorii.

Banii de vacanță

O parte din banii de vacanță trebuie să fie pe card, iar cealaltă parte trebuie să fie cash, pentru diferite situații neprevăzute.

Gadgeturile preferate

Lipsa aparatului foto, a camerei video, a tabletei sau laptopului îți poate strica întreaga călătorie. Dacă uiți acasă aceste gadgeturi, vei putea imortaliza amintiri din vacanță doar cu telefonul.

Încărcătoare și adaptoare

Dacă vrei să eviți cheltuielile suplimentare, nu uita acasă încărcătoarele de telefon, laptop sau cele pentru aparatele foto.

Medicamente

Asigură-te că ai cu tine o mică trusă cu medicamente, astfel încât să nu mai pierzi timp și bani la farmaciile de lângă hotel. Pastilele pentru febră, dureri de cap sau indigestie sunt necesare în orice călătorie.

Produse de îngrijire personală

Deși sunt produse pe care le poți înlocui, periuța și pasta de dinți, gelul de duș, șamponul, crema de față, fardurile sau aparatul de ras merită toată atenția ta atunci când îți faci bagajul. Cu atât mai mult cu cât obișnuiești să folosești produse speciale precum aparatele de ras Gillette sau Gillette Venus, adaptate nevoilor tale.

Hainele potrivite

Prima regulă este să îți faci câte o ținută pentru fiecare zi, astfel încât să nu cari jumătate din garderobă într-o vacanță de o săptămână. Chiar dacă poți estima starea vremii în funcție de sezon, verifică prognoza atunci când îți faci bagajul. Nu uita accesoriile de sezon: costum de baie, ochelari de soare, pălărie.

Încă o pereche de încălțări

Încălțămintea ocupă mult loc în bagaj, dar cu toate acestea e necesar să ai la tine o pereche sau două în plus, pe lângă cea pe care o porți la plecare.

Cartea favorită

În timp ce aștepți îmbarcarea, pe drum sau atunci când stai la plajă, vei simți nevoia să te relaxezi citind una din cărțile tale preferate. Deci, nu uita să o pui pe lista priorităților înainte să închizi bagajul.

Desigur că mai trebuie să ținem cont de niște lucruri și anume că totul începe cu o bună planificare! Ca să te asiguri că împachetezi toate lucrurile cu adevărat necesare, fără să-ți încarci prea mult bagajul, va trebui să ai în vedere următoarele aspecte cu cel puțin o săptămână înaintea plecării:

  • Verifică starea vremii ca să te asiguri că nu se anunță fenomene meteo extreme, care să-ți compromită planurile.  
  • Pregătește tipul de bagaj potrivit pentru itinerariul tău. Dacă plănuiești să faci multe drumeții și vrei să ai totul la îndemână, cel mai indicat ar fi să te bazezi pe un rucsac suficient de încăpător, cu multiple compartimente.
  • Ia în considerare mijlocul de transport cu care te vei deplasa și adaptează-ți bagajul și în funcție de acesta. Dacă vei călători cu avionul, e necesar să respecți restricțiile impuse cu privire la obiectele interzise sau la cantitatea de lichide pe care o poți transporta.
  • Alocă-ți timp pentru o ultimă rundă de cumpărături. Trece pe lista obiectelor necesare și articolele pe care vei avea nevoie să le achiziționezi, astfel încât să-ți planifici din timp și o mică sesiune de cumpărături.
  • Comunică itinerariul tău unei persoane apropiate și modul în care vei putea fi contactat.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: