Katerina Tihonova, fiica cea mică a președintelui rus Vladimir Putin face parte dintr-o nouă conducere. Așadar, potrivit The Moscow Times, aceasta a fost numită în conducerea unui grup de lobby de business din Rusia, pentru a supraveghea programul de înlocuire a bunurilor de import, la care țara nu mai are acces în urma sancțiunilor occidentale. 

Sancțiunile occidentale și ieșirea de pe piața rusească a companiilor din vest, ca urmare a războiului din Ucraina, a condus la un colaps al importurilor, iar Rusia se confruntă acum cu o criză a bunurilor esențiale.

Asociația Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor (ARIA) a numit-o pe Katerina Tihonova co-președinte a consiliului de coordonare a înlocuirii bunurilor din import. Un purtător de cuvânt al asociației, cel mai puternic grup de lobby de business din Rusia, a confirmat numirea Katerinei Tihonova.

Noul consiliu, condus de președintele ARIA, Alexander Șokin, are sarcina de a întocmi propuneri legislative, de a crea servicii digitale și de a evidenția bunele practici în încercarea Rusiei de a-și reduce dependența de bunurile provenite din import.

Importurile rusești s-au prăbușit la minimul ultimelor două decenii după invadarea Ucrainei și nu dau semne de revenire, mai notează Moscow Times.

Vladimir Putin, care nu a confirmat sau infirmat niciodată că este tatăl Katerinei Tihonova, i-a presat pe oficialii ruși să grăbească înlocuirea bunurilor de import. Dar tot el a spus că înlocuirea importurilor „nu este un panaceu”. Katerina Tihonova și sora ei mai mare, Maria Voronțova, au fost puse pe lista de sancțiuni a Occidentului, ca răspuns la invadarea de către Rusia a Ucrainei.

Cine este Katerina Tihonova?

Katerina Tihonova, 35 de ani, fata cea mică a lui preșdintelui Rusiei, s-a născut la Dresda, în 1986, când Putin lucra ca spion KGB în fosta Republică Democrată Germană. Fata, care a păstrat numele bunicii materne, Tihonova, a studiat la universitățile din St. Petersburg și din Moscova, având master în fizică și matematică.

Pe lângă studiu, Katerina este pasionată de cultura japoneză și dans acrobatic – rock’n’roll (în 2013 ea și partenerul ei au ieșit pe locul 5 la campionatul mondial din Elveția).

Katerina a deținut mai multe funcții la Universitatea de Stat din Moscova, iar în 2020 a fost numită șefa institutului pentru inteligență artificială al universității, finanțat cu 1,7 miliarde de dolari.

Sursa: The Moscow Times

Distribuie articolul: