Banca de Alimente Moldova organizează în perioada 23 – 29 noiembrie „Săptămâna națională de  prevenire a risipei de alimente”. Echipa te îndeamnă să fii voluntar în ziua colectei de produse alimentare, desfășurată la data de 28 noiembrie, în mai multe puncte din țara noastră.

Ce trebuie să faci ca să fii voluntar Banca de Alimente?

Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua colectei de alimente – tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Timpul tău poate deveni un prânz oferit unui flămând.

Prin intermediul „Săptămânii naționale de prevenire a risipei de alimente”, Banca de Alimente își propune să sensibilizeze societatea, agenții economici și autoritățile publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire pentru ca ulterior fiecare să fie conștient că împreună, printr-un comportament responsabil putem salva tone de alimente și preveni foamea.

În cadrul săptămânii vor avea loc o serie de evenimente care vor aduce pe agenda zilei experiențe de succes din întreaga lume, sfaturi practice pentru familii și modalități de implicare pentru agenți economici.

„Vom avea nevoie de o echipă de voluntari 16+, care ne va ajuta în organizarea evenimentelor propuse. Te invităm să accesezi butonul „REZERVĂ UN LOC” pentru a fi alături de noi”, menționează echipa Banca de Alimente.

Care este rolul voluntarilor?

În ziua colectei, voluntarul îndeamnă cumpărătorii supermarketurilor să facă o donaţie pentru beneficiarii campaniei. Toți voluntarii trec printr-o serie de formări care îi ajută să-și dezvolte abilitățile de comunicare și interacționare cu potențialii donatori.

Ce trebuie să faci pentru a deveni voluntar?

Sunt trei condiții de bază – să ai dorința să te implici într-o campanie socială, să fii disponibil pentru ziua de 28 noiembrie și, dacă ai bifat la primele două, a mai rămas doar să anunți organizatorii că vrei să te implici în campanie prin completarea formularului online.

Deadline: 16 noiembrie.

Ulterior, vei fi contactat de coordonatorul de voluntari. Fiecare voluntar primeşte o diplomă pentru implicare în cadrul campaniei. Pentru detalii poți telefona la 069024825, 060099233.