Moldovenii sunt deja cu gândul la vacanța de primăvară. Pentru o escapadă frumoasă, dar în același timp economă, vă prezentăm 10 pensiuni ale țării noastre. De la nord la sud, am selectat cele mai bune locuri unde poți de-a dreptul să-ți umpli sufletul de liniște și bateriile de energie.

Casa Veche (Palanca, r. Ștefan Vodă)

Pensiunea Turistică „Casa Veche” dispune de 12 locuri de cazare, o terasă în stil rustic și un restaurant cu bucătărie regională, precum și un spațiu pentru masterclass-uri culinare. Majoritatea produselor folosite în meniul restaurantului sânt crescute cu multă grijă în propria grădină, sau sânt procurate de la gospodarii din lunca Nistrului. Toate spațiile de cazare au fost restaurate în stil de case eco-friendly, cu respect pentru patrimoniul local și cu implicarea meșterilor din satul Palanca. Casa Veche dispune de locuri de parcare și se află în proximitatea imediată a traseului național, la doar 1 km de Vama Palanca și 137 km de Chișinău. Pensiunea este locul perfect pentru a vă odihni în sânul satului moldovenesc.

Vila Etnica (Trebujeni, Moldova)

 

Vila Etnica” este un complex de construcții arhitecturale unice amplasat pe terase la diferite niveluri, situate pe malul abrupt al râului Răut, la poalele unei stânci, care seamănă cu un dragon adormit, la marginea satului Butuceni, care face parte din rezervația unică istorico-naturală Orheiul Vechi, care și-a păstrat frumusețea naturală primordială și urmele civilizației antice. Complexul turistic “Vila Etnica” este format dintr-o casă de oaspeți confortabilă sub formă de conac boieresc, unde puteți petrece noaptea comod, un eco-restaurant unic, “La Butuc”, unde mâncarea este un exemplu minunat de bucate delicioase și sănătoase preparate din produse naturale de origine locală, dar și un muzeu, care conține o vastă colecție de artefacte, prezentate în trei case rurale de la începutul secolului trecut, unde veți avea posibilitatea să atingeți istoria. Orheiul Vechi este un loc unic, în care s-au păstrat urmele civilizațiilor străvechi, care au dat naștere unui nou popor, care a adunat câte o picătură de sânge de la geto-daci, slavi, tătari, turci și alte popoare. Acesta este un loc sacru, unde, făcând o comparație artistică, fire multicolore au fost adunate într-un ghem, din care mai târziu a fost țesut un covor frumos, care impresionează prin frumusețea și varietatea de culori și nuanțe.

Fata Morgana (Molovata, r. Dubăsari)

Conform vechilor legende, “Fata Morgana” înseamnă miraj și miracol. Exact senzații le simți când ajungi la pensiunea cu același nume, situată pe un urcuș de stâncă, cu vederea bătrânului Nistru în față și splendoarea codrilor Orheiului în spate. Parcurgând o distanță de aproximativ 30 km de Orhei, Criuleni și 59 km de Chișinău, îți vei satisface setea de frumos, adrenalină și specialități gastronomice tipice zonei.

Zăvoiul Nistrului- Eco Village (Egoreni, r. Soroca)

 

Zăvoiul Nistrului ECO village – locul perfect unde să-ți retragi sufletul de griji. Odată ajuns aici, te bucuri de splendoarea noului, întrucât pensiunea a fost construită în anul 2019 și dispune în exclusivitate de băi în butoaie în stil japonez. La pas grăbit poți ajunge să vizitezi chiar și Cetatea Sorocii în toată splendoarea ei, întrucât pensiunea se află la doar 5 km de orașul Soroca, iar seara la întoarcere te poți bucura de un pahar de vin fiert la foișor, având o priveliște mirifică în față.

Hanul lui Hanganu (Lalova, r. Rezina)

 

O oră și jumătate desparte agitația și zgomotul urban de liniștea și împrejurările mioritice rupte din poveste. Pensiunea, se află în raionul Rezina, satul Lalova, la 100 km de Chișinău. Hanul aparține familei Hanganu, care vă așteaptă cu drag și este gată să vă deservească cu tot respectul și bunătatea sufletului. Hanul lui Hanganu vă oferă la alegere 7 camere, 2 încăperi de tip bască și o fâneață. Toate în aspect rustic cu elemente arhaice și decor în stil tradițional. Fiecare odaie este dotată cu baie și tot necesarul pentru un confort pe măsură. Hanul este o alegere perfectă pentru a te retrage departe de agitația orașului, un loc pitoresc în sânul naturii cu priviri panoramice de excepție. În funcție de gusturi și preferințe puteți alege dintr-o varietate de activități. Excursii la mănăstirile și cascadele Saharna sau Țâpova, unde veți descoperi locuri minunate și pline de mister. Plimbări cu barca pe râul Nistru, pescuit, vânătoare sau șezători în fața rugului.

La Gura Cuptorului (Văleni, r. Cahul)

Pensiunea ”La Gura Cuptorului” este amplasată într-o locație deosebită, unde tradiționalul se împletește frumos cu actualul, iar obiceiurile sunt păstrate cu sfințenie, lăsând în spatele ei dealurile verzi, iar în față, în toată splendoarea lui, curge râul Prut. Pensiunea se află în s.Văleni, un loc pitoresc încărcat de energie pozitivă și oameni primitori, la o distanță de 25 km de or. Cahul, pe traseul internațional Cahul – Galați (Romînia) , și la 200 km de or.Chișinău.

Vila Dorului (Molovata Nouă, r. Dubăsari)

 

Binecunoscuta zonă balneară din s. Molovata Noua găzduiește stațiunea de cazare “Vila Dorului”, oferind confortul camerelor cu balcon propriu, piscina exterioară, acces la wellness centru, restaurant și cel mai important, spații amenajate pentru copii. Restaurantul pregătește exclusiv din produse ECO, crescute pe teritoriul pensiunii.

Pensiunea Duruita (Duruitoarea, r. Rîșcani)

Plăcerea de a te bucura seara de un foc de tabără. Și trezitul de dimineață în mirosul proaspăt al zorilor. Asta se poate la Duruita Camping la Grote. Terenul este înconjurat de o frumusețe naturală, Lacul Costești-Stânca, Defileul Duruitoarea și Grote care au adăpostit oameni preistorici și animale din diferite ere geologice. Cei care pot renunța pentru puțin timp la confortul unui hotel sau pensiune se pot campa aici în căsuțe.

Casa Agricultorului Vărzari (Butuceni, r. Orhei)

 

Casa Agricultorului Vărzari este situată în Butuceni și oferă o priveliște spre complexul muzeal Orheiul Vechi. Toate camerele pensiunii au balcon cu vedere la râul Răut. În această zonă vă puteți bucura de o retragere în natură, deoarece locul amplăsării pensiunii e sub stâncă. Puteți să vizitați Complexul Orheiul Vechi, practica kayaking, zbor cu parapanta, drumeție, etc.

Valea Stâncii (Trebujeni, Moldova)

 

Aici, vei putea lua o pauză de la zilele de muncă încărcate și te vei putea relaxa în mijlocul celei mai vizitate locații turistice din Moldova – Orheiul Vechi! Te vom readuce la casa părintească, oferindu-ți o combinație dintre atmosfera fabuloasă a Rezervației și ospitalitatea locuitorilor din Trebujeni! Oaspeții au la dispoziție WiFi gratuit, o terasă și parcare privată gratuită. Pensiunea oferă în fiecare dimineață mic dejun à la carte.

Villa Roz (Trebujeni, Orhei​)

Vila Roz este o pensiune turistică, care își urmăreşte să păstreze tradiţiile moldovenești. Vă invităm să descoperiți frumusețea naturală a regiunii, cât și bucatele tradiționale moldovenești gustoase ca la mama acasă. Situată pe partea stângă, la intrarea în satul Trebujeni, Vila Roz este înconjurată de privelişti, bogăţii naturale şi istorice, pe care le ve-ţi putea savura din plin. Pensiunea se află pe malul râului Răut şi are amplasarea perfectă pentru a descoperi toate monumentele arheologice și istorice din apropierea complexului arheologic „Orheiul Vechi”.

Distribuie articolul: