Moldova, mica și frumoasa noastră țară. Atât de cunoscută, dar atât de ascunsă. Cine din noi s-ar putea lăuda cu faptul că a văzut toate peisajele țării noastre? Cine ar putea arată poze din toate locurile frumoase ale patriei? Țara noastră are multe obiective turistice pe care trebuie să le vizităm. Astăzi, vă prezentăm raionul Soroca. Sloganul raionului Soroca este Uimește și Cucerește. Obiectivele turistice din raion sunt frumoase. 

Raionul Soroca este situat de-a lungul râului Nistru. În componența sa intră 68 de localități. Este bogat și în etnii: moldoveni la ucraineni, ruși, găgăuzi, bulgari și evrei. Infrastructura raionului este destul de modernă, pe teritoriul diferitor sate, oamenii creează istorie la ei acasă. De la om la om, de la mână la mână aceștia contribuie la dezvoltarea localităților. Astăzi, vă recomandăm atracțiile turistice din raionul Soroca pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Mănăstirea Cosăuți

Mănăstirea de călugări Cosăuți este situată la nord de Soroca. Despre mănăstire se spune că se află „într-un defileu adânc, este o veche mănăstire medievală, care a fost restaurată în ultimii ani de iscusiții meșteri. Alături de mănăstire este un izvor cu apă minerală și un pic mai departe – Pragurile Nistrului și unica cariera de granit din Moldova”.

Cariera de piatră Cosăuți

Cariera de piatră de la Cosăuți este situată pe versantul drept al râului Nistru. Piatra de Cosăuți este un mineral extras pentru producerea pietrei de carieră, a gresiei și a produselor arhitecturale. Este remarcabil faptul că acesta a fost folosită în arhitectura orașelor Chișinău, Soroca și Iași.
Cariera de granit și pietriș este unica carieră de granit din Republica Moldova. Lucrătorii acordă o atenție sporită calității produselor fine, având la dispoziție cea mai buna tehnică și utilaje.

Ferma de struți din satul Ocolina

Mihai Belivac și-a transformat pasiunea sa  într-o gospodărie de păsări și animale. Gospodarul ne învață multe despre animalele sale, în special despre mândria sa – struții. Nu este un lucru ușor, dar pasiunea lui mare îl ajută să treacă peste toate greutățile atât financiare, cât și fizice, pentru a-și vedea visul realizat și păsările frumoase și mari.

Pensiunea Zăvoiul Nistrului satul Egoreni

Nu puteți trece prin raionul Soroca și să nu vă petreceți timpul liber la Pensiunea Zăvoiul Nistrului. Locul unde natura se află în perfectă armonie cu modernitatea.  Situată chiar pe malul râului Nistru, aici vă veți putea bucura de aer proaspăt și liniște. Pensiunea se află la doar 5 km de orașul Soroca. Puteți să luați masa, să vă răcoriți în piscină sau chiar să rămâneți peste noapte. Dacă doriți și o saună aromată în aer liber, puteți face o vizită iarna.

Festivalul Național al  Mărului

Și dacă sudul republicii este bogat în caise și struguri, nordul în mere. Raionul Soroca are cea mai mare suprafață pe care se cultivă mere. În Soroca activează Fabrica de conserve „Alfa- Nistru”, care este cunoscută datorită produselor sale „Vis”.
An de an, toamnă de toamnă, Soroca este gazda celui mai frumos festival. Aici vin oaspeți și gospodari din tot raionul, din Republica Moldova și chiar de peste hotare. Muzică. Meșteri populari și desigur expoziții de mere. De asemenea, puteți gusta cea mai mare mămăligă cu fripturică și un pahar cu must dulce.

Bun venit în Raionul Soroca !

Distribuie articolul: