Primaria satului Rădenii Vechi din raionul Ungheni are plăcerea de a vă invita la Sărbătoarea Fagului, editția XI, pe data de 28 mai 2023, ora 11-00, care se va desfăşura la tabăra de odihnă din localitate.

În fiecare an, la sfârșitul lunii mai, Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” găzduiește un eveniment special: Festivalul „Sărbătoarea Fagului”. În acest an, evenimentul a ajuns la a XI-a ediție și va avea loc în data de 28 mai, începând cu ora 11.00, pe teritoriul Taberei pentru copii Rădenii Vechi.

Scopul festivalului organizat de autorităție este de a promova patrimoniul turistic, inclusiv ariile protejate, de a îmbunătăți vizibilitatea și atractivitatea destinațiilor turistice, de a spori fluxul de vizitatori și de a promova produsele locale.

Programul Sărbătorii Faggului, ediția XI din 28 mai 2023 va include:

Închiderea Taberei cioplitorilor în lemn;
Târgul de produse ecologice, naturale şi tradiţionale;
Expoziție de bucate tradiționale;
Spectacol folcloric;
Ateliere de creaţie;
Excursii ghidate prin rezervație;
Plimbări cu barca pe lac;
Spectacol susţinut de Constantin Moscovici.
Primăria localității informează că intrarea la festival este liberă.

Aflată la cea de-a XI-a ediție, Sărbătoarea Fagului este organizată de Consiliul raional Ungheni, Rezervatia Plaiul Fagului, Filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie a RM, Clusterul Turistic Regional Tinutul de Vest, Primaria Rădenii Vechi, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.