Acum, brazii de Crăciun pot fi închiriați. Coniferii provin din Europa și au înălțimea de la 1 până la 1,5m. Pomii sunt livrați în ghivece speciale către clienți, care sunt instruiți despre cum să aibă grijă de ei, iar după sărbătorile de iarnă brazii se returnează producătorului pentru a fi sădiți. Astfel pomii nu sunt aruncați la gunoi după sărbători, ci cresc în mediul lor natural. În așa mod, petrecăreții contribuie la protecția mediului. Chiria poate dura până la o lună, iar cei care doresc să păstreze coniferul, îl pot procura.

Regulile de îngrijire a unui brad în condiții casnice sunt simple: acesta trebuie ținut într-o încăpere nu prea uscată, aerisită cu regularitate, trebuie udat o data la două zile și ferit de sursele de căldură: cămine, aparate de aer condiționat, etc.

Un brad poate fi închiriat la un preț de 300-400 de lei (inclusiv livrarea și returnarea), iar compania nu duce lipsă de doritori. Oamenii sunt atrași de această idee, deoarece în așa mod vor fi sacrificați mai puțini coniferi, iar cei returnați vor fi replantați în parcuri, lângă şcoli sau grădiniţe de copii. Ideea acestui serviciu îi aparține lui Alexei Micu din satul Olișcani, raionul Șoldănești.

Sursa: madein.md

Distribuie articolul: