În contextul Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, onorată în aceste zile pe întreg teritoriul Republicii Moldova, Inițiativa Pozitivă, în parteneriat cu UNAIDS, UNODC Moldova și eroii celei mai recente ediții a proiectului „Puterea Dansului” au realizat un spot social care transmite societății un mesaj extrem de important: „faceți testul HIV, aflați-vă statutul! să învingem SIDA împreună!”

O persoană HIV pozitivă poate trăi o viață la fel de frumoasă și lungă ca și oricine altcineva. Eu îmi cunosc statutul. Dacă încă nu ai făcut testul HIV, fă asta cât se poate de repede. Ai grijă de sănătatea ta, aceasta e doar o mică diferență ce te deosebește de alții, dar nu oferă altora dreptul să te judece”, spune Olia Tira, în clip.

De curând, artista a devenit noua ambasadoare UNAIDS în Moldova.

Zero discriminare! Olia Tira, noua ambasadoare UNAIDS în Moldova, le-a dat întâlnire femeilor HIV pozitive

„Pentru că deja există tratamentul antiretroviral pentru infecţia HIV. Eu îmi cunosc statutul. La stomatolog  mergem atunci când avem o problemă cu dinții, iar acest test trebuie privit anume așa. Doar astfel virusul HIV poate fi oprit”, adaugă Karizma.

„Oricine dintre noi se poate trezi dimineața și afla că este bolnav, dar viața nu se termină aici. Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă testul HIV”, susține Diana Grigor.

„Un om infectat poate fi mult mai fericit decât un om sănătos. Priviți doar înainte, bucurați-vă de viață și mulțumiți-i Lui Dumnezeu în fiecare zi că trăiți și faceți-o cu zâmbetul pe buze”, spune Dana Markitan.

„Eu sunt fericită și liniștită, pentru că îmi cunosc statutul. Indiferent de rezultatul pe care îl afli, știi cum să procedezi mai departe”, adaugă Doinița Gherman.

„Nu vă temeți de tratament, continuați să vă mențineți într-o formă bună și atunci totul va fi bine, iar voi veți fi deplin fericiți”, îndeamnă Maxim Zavidia.

ef

Foto: captură video