Evenimentele de absolvire aduc emoții duble în rândul fetelor din școlile de tip internat. Adolescentele nu doar că părăsesc instituția care le-a fost mamă și tată. În tăcerea lor se ascunde și dorința de a emana eleganță în cadrul acestui eveniment festiv ce marchează despărțirea. Absolvenții gimnaziului-internat din Strășeni nu vor avea un Bal de Absolvire, dar bucătăresele urmează să le pregătească o cină mai deosebită. Pentru a fi alături de ei în această zi, proiectul Dress a Soul a inițiat o campanie de colectare a rochițelor pentru cele 6 absolvente ale internatului, readucându-le zâmbetul pe față. Grație acestei campanii și a contribuției brandurilor autohtone, atât fetele de la Strășeni, cât și cele de la școala-internat din Cărpineni vor emana încredere și eleganță în cadrul acestor petreceri de rămas bun, care le bat la ușă.

3„Maria, Nicoleta, Andreea, Galina, Stela și Maria au visuri la fel de mari ca și alte adolescente, doar sunt convinse că au „mai puține șanse decât alți copii”, ca să și le urmeze…

„Designer”, „fotograf” și „asistentă medicală” sunt câteva dintre profesiile la care visează fetele. În câteva săptămâni, ele vor absolvi Gimnaziul – internat din Strășeni, părăsind instituția care le-a fost mamă și tată în tot timpul de creștere și dezvoltare, un pas mult prea matur pentru vârsta de numai 15-16 ani.

Examenele sunt prioritatea fetelor pentru următoarele 3 săptămâni și, desigur, bucuria Micului Bal de Absolvire. Pentru a fi alături de ele în această zi, proiectul Dress a Soul al Clubului Internațional al Femeilor din Moldova a inițiat o campanie de colectare a rochițelor pentru cele 6 absolvente ale internatului.

Brandurile autohtone Din Inimă: Liudmila Storojuc și BRIO au fost foarte receptive, venind în dar fetelor cu minunatele lor creații. Li s-au alăturat doamne și domnișoare, reacționând la anunțul de pe Facebook, adunând astfel 27 de rochițe, dar și bluzițe, fustițe, colanți și accesorii. Bucuria probării rochiilor a adus la internat un pic de atmosferă de sărbătoare și zâmbete pe fața fetelor.

Campania Dress a Soul continuă pentru încă o săptămână, pentru a oferi daruri și domnișoarelor absolvente ale Gimnaziului-internat din Cărpineni și invită toate doritoarele să contribuie cu rochii, încălțăminte și accesorii.

Le urăm multă încredere în forțele proprii și izbândă în calea spre atingerea visurilor!”, ne-a mărturisit Irina Ioniță, organizatoarea campaniei.

Urmăriți și alte câteva fotografii realizate în cadrul recentei vizite:

1

Mai multe detalii din spatele acestui proiect minunat, Dress a Soul, aflați din aceste materiale:

12 rochii pentru 12 șanse la viață! Detalii din culisele proiectului caritabil „Dress a Soul” – Îmbracă un Suflet

Irina și Veaceslav Ioniță: „Transmiteți copiilor trăiri și vorbiți-le despre iubirea voastră pentru ei!”

2

Foto: Dress a Soul