Peste 70 de filme artistice, documentare și animație vor putea fi vizionate în cadrul Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film ClassFest 2021. Cea de-a X-a ediție a festivalului va avea loc în perioada 22-30 noiembrie 2021, după un an de pauză, cauzat de restricțiile Covid-19.

Proiecțiile de film, workshop-urile și alte activități incluse în program se vor desfășura în format mixt: online și cu acces fizic, cu un număr limitat de spectatori, în sala ARTCOR. Timp de opt zile spectatorii vor putea viziona filmele prezentate de studenţii din şcolile de film din cele 11 ţări participante: Armenia, Austria, Belarus, Franța, Georgia, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România și Rusia.

Festivalul, unic în Republica Moldova, este organizat de Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice  în colaborare cu Facultatea Artă Teatrală, Coregrafică și Multimedia.  Și are drept scop promovarea tinerilor cineaşti, încurajarea schimbului de experienţă şi relaţiile profesionale între studenții, profesorii, profesioniştii din R. Moldova și cei din școli de film europene, familiarizând publicul larg cu filmele realizate de generaţia tânără, promovând valorile artei contemporane şi dialogul intercultural.

Pentru link-ul de acces gratuit la evenimente și mai multe detalii urmăriți pagina de facebook a festivalului.

Autoare: Dumitrița Ungureanu