Pe căile ferate din Ocnița, de la 1 februarie, trenurile ar putea să nu mai circule. Activitatea stației este afectată, după ce o parte dintre angajați au încetat munca, nemulțumiți de restanțele salariale. Aceștia spun că li s-a terminat răbdarea și dau vina pe autoritățile centrale pentru lipsa soluțiilor, potrivit Nordnews.

De cealaltă parte, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, declară că Guvernul este la curent cu situația de la CFM, dar nu executivul se face responsabil de restanțele salariale.

Feroviarii din Ocnița nu și-au mai primit salariile din luna august a anului trecut.

„Deja nu avem răbdare, considerând că 3 persoane din familia mea lucrează la calea ferată. Eu, soțul și fiul. Avem o fiică în clasa 8-a, trebuie să întreținem copilul. În plus cumnatul este invalid, care primește pensia în valoare de 1900 de lei, care nu ajunge nici măcar pentru serviciile comunale, cu atât mai puțin pentru alimente”, a spus Alla Perestan, ofițer de serviciu la stația feroviară Ocnița.

„De ce atâția deputați primesc milioane, ce muncă au săvârșit pentru ca lumea să trăiască mai fericit? Din această cauză vom avea datorii atâta timp, cât vom avea așa o guvernare”, a declarat Tatiana Neli, ofițer de serviciu la stația feroviară Ocnița.

„A plecat azi un lucrător la Brătușeni, fără mâncare. Vă închipuiți? Băieții i-au gătit ceva de mâncare, când se vor întoarce înapoi să mânânce. Iată cum lucrăm noi”, a explicat Alexandru Televca, șef-adjunct PCDTV Ocnița.

Locuitorii din Ocnița spun că nu mai merg cu trenul, din cauza că numărul de curse s-a redus considerabil.

„Nu călătoresc cu trenul niciunde. Deoarece înainte mergeau spre Bălți, dus-întros. Acum ce? E întuneric” Oamenii sunt îngrijorați că dacă va fi sistată și circulația trenului Chișinău – Kiev, mulți dintre ei își vor pierde locurile de muncă.

„Suntem din Ocnița. Jumătate din localnici lucrează aici, trăiesc din asta”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Vladimir Bolea, a declarat că Guvernul este la curent cu situația de la CFM, dar nu executivul se face responsabil de restanțele salariale.

„Ei trec printr-o perioadă foarte complicată. Conducerea Căilor Ferate este responsabilă de plata salariilor și de organizarea muncii în cadrul căilor ferate și noi înțelegem că situația este una extrem de complicate.”

Redacția Nord News a încercat să ia legătura cu reprezentanții Căilor Ferate din Moldova pentru a obține comentarii referitoare la criza cu care se confruntă compania. Până la ora publicării materialului nimeni nu ne-a răspuns la apeluri.

Distribuie articolul: