Un ingredient folosit din ce în ce mai des în cosmetica de îngrijire coreeană, fermentul filtrat de Galactomyces, este tot mai prezent inclusiv pe piața moldovenească. Magazinele pun la dispoziție o multitudine de produse ce conțin acest ingredient, dar pentru ce, mai exact, ar merita să-l utilizezi?

Galactomyces Ferment Filtrate este un produs secundar al sake-ului fermentat, lucru ce indică imediat originea lui asiatică. Galactomyces este o drojdie bogată în nutrienți și a fost descoperită în anii 1970 în Japonia. La vremea respectivă, s-a observat că mâinile lucrătorilor ce produceau sake erau tinere, netede și fără riduri.

Oamenii au analizat în laborator sake-ul fermentat ca să vadă ce conține și așa s-a descoperit galactomyces, iar de atunci acest ingredient a început să fie folosit pe larg în cosmetologie.

Cui i se potrivește acest ingredient? Persoanele ce au probleme ale tenului precum acneea, hiperpigmentarea, punctele negre și porii dilatați, etc., pot observa schimbări majore dacă introduc în rutina de îngrijire a tenului acest ingredient.

Deci ce beneficii numără folosirea fermentului filtrat de galactomyces?

  • Reduce hiperpigmentarea. Conform studiilor realizate in vitro, melatonina din melatocitele umane s-a redus cu 35% la folosirea fermentului filtrat de galactomyces de 5%, iar în cazul concentrației de 10% a produsului, melaninaa s-a redus cu 55%. Perioada utilizării a fost de 25 zile.
  • Luptă cu acneea. Același studiu a demonstrat că esența cu ferment filtrat de galactomyces folosită pentru perioada de 25 zile a scăzut numărul cicatricilor cauzate de acnee cu 9%.
  • Stabilizează producția de sebum. O adevărată binecuvântare pentru posesoarele tenului mixt sau gras. Producția de sebum scade cu cca 64% la folosirea esenței cu ferment filtrat de galactomyces de 97%.
  • Întărește și reface bariera pielii. Fermentul filtrat de galactomyces, prin reglarea diferențierii keratinocitelor și prin activarea receptorilor de hidrocarburi AhR, combate deshidratarea pielii și minimizează daunele razelor UV.
  • Luptă cu porii dilatați și punctele negre. Tratarea tenului cu o soluție ce conține 97% filtrat de galactomyces reduce porii dilatați și punctele negre cu 15 20%.
  • Alte proprietăți ce includ lupta cu primele semne ale îmbătrânirii, vitaminizarea și hrănirea pielii.

Fermentul filtrat de galactomyces se regăsește în tonere, serumuri, creme, pad-uri și măști. Este un ingredient care foarte rar dă reacții alergice și poate fi folosit atât dimineața, cât și seara, cu condiția să fie aplicat produsul pe pielea curată și fără machiaj.

Apelează cu încredere la magazinele specializate de cosmetică și procură-ți produsele ce ți se potrivesc având în vedere particularitățile tale individuale de ten.

 

 

Distribuie articolul: