Planeta logicii și rațiunii, când devine retrograd, ne face mai sensibil și reacționăm mai emoțional la cuvinte, comportamentul persoanelor și evenimente. Dar, are o misiune importantă, această planetă a comunicării, când face cale întoarsă. Cam, la fiecare 3 luni, ne impune să frânăm un pic, din goana asta cotidiană și să facem o „revizie tehnică”, în special, în comunicarea cu cei din jur. Poate avem niște conflicte nerezolvate, care ne face doar să acumulăm frustrări, pretenții și emoții negative. Acumulăm, Acumulăm și Acumulăm!

Iar, în Mercur Retrograd, evident se scufundă în emoții toate scuzele logice, pe care le-am utilizat, pentru a evita un dialog direct și a soluționa conflictul până la un rezultat Câștig – Câștig. Dacă ați folosit această perioadă, pentru a finaliza niște proiecte vechi, în sfârșit ați dus până la capăt sarcini, care le-ați tot amânat de la o zi la alta, ați ajuns la masa de tratative pentru a înțelege, care este soluția într-un conflict mai vechi, atunci, va Felicit, a fost un Mercur Retrograd productiv pentru dvs. Și acum, cam încă vreo 10 zile, Mercur va fi în fază de staționare. Ce înseamnă asta?

Are nevoie de timp pentru a-și lua viteza să firească. Imaginați-vă că sunteți la volanul unei mașinii și aveți nevoie să schimbați traiectoria, în direcția opusă. Ce veți face? Veți frână pentru a schimba traiectoria, iar mașină își va reduce viteza și iată acele câteva secunde, în care automobilul practic se oprește în loc și încă câteva până își ia iar viteză, dar deja în sensul opus, pentru o planetă, se numește fază de staționare. Și pentru Mercur, faza de staționare durează aproximativ 2 săptămâni. Este la fel o perioada importată, când facem un bilanț, a tot prin ce-am trecut în ultimele 3 săptămâni și încă nu este potrivit pentru proiect nou. Chiar dacă vrem sa facem ceva nou, avem impresia că totul este blocat. De aceea, nu va consumați energia, forțând nota, oricum deja din primele zile de iunie, viteza evenimentelor va fi mai mare. Și undeva, o sa avem impresia că ieșim dintr-un tunel, dintr-o ceață. Se ridică la suprafață adevăruri, dintr-o dată vedem clar situația.

Mercur Retrograd a fost, acum staționar și a apoi direct, va fi în semnul Taur. Mercur în acest semn, ne învață să fim atenți la cuvinte, foarte bine să analizăm tema discuției, să facem cercetări profunde, să ne documentam și să formulăm cât mai clar, structurat răspunsul. Și, nu atât cât pentru interlocutor, cât pentru noi înșine. Așa vom fi singuri, că opinia noastră, nu este doar un capriciu, în baza unor iluzii sau influențate de emoții. Cel mai important aici este să ne permitem pentru acest proces tot timpul necesar. Să nu ne grăbim, pentru că nu are rost, din cauză că logica noastră a fost în ceață retrogradării, acum vă fi în fază de blocare, când orice efort într-o direcție nouă, este un consumăm energie inutil. Și, nu doar atât, planeta energiei și acțiunii, Marte este în semnul Rac, care face un pas înainte și doi înapoi, la fel ca și planeta dragostei, Venus.

Cât de straniu nu ar suna, dar tot în jur se aranjează, de parcă ne trimite într-o vacanță pentru 2 săptămâni, pentru a merge la țară, pentru a petrece timpul acesta împreună cu toată familia, cu copiii, cu părinții, pentru lucru în grădină, gătit bucate tradiționale, întoarcerea la rădăcini, lucru cu traumele din copilărie, sau șabloanele moștenire de pe neam, pentru a reconstitui arborele genealogic. O perioada, importată, chiar dacă nu vom vedea sens în evenimentele din exterior, dar acestea sunt și pentru moment este nevoie de a ne concentra, pe ce am enumerat mai sus, cu siguranță vom primi niște răspunsuri, care ne vor fi foarte utile, începând cu primele zile ale lunii iunie.