Federația Rusă a lansat în cer bombardierele strategice Tu-95. Este posibil un atac cu rachete asupra Ucrainei, relatează presa ucraineană, unian.net. După cum a spus președintele administrației militare regionale din Nikolaev, Vitaly Kim, în Telegram, ocupanții pot lovi regiunile de sud ale țării. Până acum nu au existat lansări.

„Odesa / Nikolaev / Kherson este o potențială amenințare cu rachete de la 12-00. Dacă vor fi lansări, voi spune. Au decolat 9 avioane Tu-95”, a scris Kim.

Bombardare masivă a Ucrainei
După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 15 noiembrie, Rusia a efectuat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Invadatorii au tras peste 90 de rachete în Ucraina, 73 dintre ele au fost doborâte de apărarea aeriană. Au fost eliminate și 10 drone kamikaze.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, în urma unei lovituri masive cu rachete rusești, o persoană a fost ucisă și alte șase au fost rănite.

Pe 15 noiembrie, Yuriy Ignat, purtătorul de cuvânt al comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a remarcat că în acest fel invadatorii au depășit numărul de rachete trase în timpul atacului masiv cu rachete din 10 octombrie, când au trimis 84 de rachete către Ucraina.

Potrivit secretarului NSDC, Aleksey Danilov, Rusia are rachete pentru alte 3-4 atacuri masive asupra Ucrainei, echivalent cu atacurile din 15 noiembrie.

Distribuie articolul: