Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este ferm convins că până în luna octombrie, cel târziu, România va beneficia de eliminarea vizei pentru Statele Unite, însă a subliniat că este necesară o continuă mobilizare din partea românilor pentru a-și reînnoi vizele expirate. Aceasta a fost consemnat de Calea Europeană. Dacă acest lucru se va întâmpla, inclusiv moldovenii care au cetățenia română vor putea călători în SUA fără vize.

„Vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să îşi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până expiră”, a declarat premierul Ciolacu, la postul de televiziune Antena 3.

El a dat ca exemplu Polonia, care a reuşit acest lucru. „Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Zeci de mii de români cu vize pentru SUA au primit invitație de reînnoire a documentelor, fără interviu. Acțiunea face parte dintr-o strategie a guvernelor român și american prin care România să intre în programul Visa Waiver în 2025.

Distribuie articolul: