Sigur ai auzit despre legi ciudate, dar știai că femeile din Rusia, Belarus și Kazahstan nu au voie să poarte lenjerie intimă din dantelă? Autoritățile au interzis acest material în 2014. Te-ai întrebat de ce?

Oricât de elegantă, atrăgătoare și confortabilă ar fi lenjeria intimă din dantelă, reglementările acestor țări spun că nu poate fi folosită, iar motivele sunt legate de sănătatea cetățenilor, scrie „CNN‟.

În urmă cu 10 ani, autoritățile din Rusia, Belarus și Kazahstan au impus o regulă care impune comercializarea lenjeriei intime care conține cel puțin 6% bumbac. Orice lenjerie sub acest prag nu este disponibilă în magazine, iar atât producția, cât și importul său sunt oprite. Potrivit „Your Tango‟, această reglementare are scopul de a proteja cetățenii de pericolele pe care îmbrăcămintea sintentică le poate aduce asupra pielii.

De ce este considerată lenjeria intimă din dantelă un pericol pentru sănătate?

Dantela este considerată a fi un pericol pentru sănătate, deoarece contribuie la acumularea de umiditate în zonele intime, la creșterea bacteriilor și dezvoltarea infecțiilor, ceea ce nu se întâmplă în cazul bumbacului, care este o țesătură „respirabilă‟:

„Unele femei sunt norocoase și, când vine vorba despre lenjeria intimă, pot purta orice sau chiar nimic. Altele, însă, în special cele cu pielea sensibilă pot fi predispuse la infecții, inclusiv la vaginoză bacteriană‟, a spus Dr. Alyssa Dweck, medic ginecoloc, pentru „Huff Post‟.

Când nu este bine să porți lenjerie intimă?

Bumbacul este o țesătură potrivită pentru lenjeria intimă, dar dacă ai transpirat în urma antrenamentului fizic sau dacă, în general, transpiri mult, este bine să o schimbi imediat, spune specialistul. De asemenea, dacă lenjeria îți provoacă disconfort, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să optezi pentru una mai respirabilă sau confortabilă ori să nu mai porți deloc.

Distribuie articolul: