Depuneri de flori, târg al meșterilor populari, recitaluri de muzică populară și ușoară. Sunt doar câteva dintre activitățile care se vor desfășura în capitală pe 14 octombrie, de Hramul orașului. Primăria municipiului Chișinău a actualizat programul evenimentelor. Astfel, sărbătoarea va începe cu depuneri de flori la monumenul lui Ștefan cel Mare.

Ulterior, la Catedrală va avea loc Sfânta Liturghie de Hram, după care locuitorii orașului și oaspeții capitalei vor putea participa la Târgul meșterilor artizanali, care va fi amenajat în Scuarul Catedralei.

De la ora 12, în spațiul adiacent Arcului de Triumf va răsuna un recital de muzică populară, iar de la ora 13:00 spre atenția celor prezenți va fi derulat un program de muzică veche orășenească și lăutărească.

Totodată, Muzeul de Istorie al orașului va organiza excursii panoramice, iar la ora 16:00, pe peretele din spatele monumentului Domnitorului va fi inaugurată o expoziție de fotografii dedicată cadrelor medicale.

În sectorul Telecentru va fi organizat un târg Eco, în timp ce în sectorul Ciocana, începând cu ora 19:00, va rula un film documentar în aer liber.

Potrivit programului, în acest an Hramul orașului nu va fi marcat cu concerte în PMAN și nici cu focuri de artificii.

Sursa

Foto: inyourpocket.com

Distribuie articolul: