Google Maps este una dintre cele mai populare aplicații folosite de șoferi pentru a se orienta pe drumuri, fiind un instrument de navigare deosebit de util, mai ales când nu cunoști zona sau drumurile pe care circuli. Gigantul tech se confruntă, însă, cu un proces intentat de familia unui bărbat care și-a pierdut viața, după ce a căzut cu mașina într-o râpă, el folosind Google Maps, aplicația nefiind actualizată de mulți ani pentru regiunea respectivă, scrie playtech.ro.

Familia unui bărbat din SUA, care s-a înecat după ce a căzut cu mașina într-o râpă a dat în judecată gigantul Google. Conform acesteia, Philip Paxson conducea o mașină când a vrut să treacă peste un pod ce era prăbușit de mulți ani. Familia acuză gigantul tehnologic de neglijență, susținând că au fost informați că podul este rupt de zece ani ani, dar nu și-a actualizat sistemul de navigație Google Maps.

Tragicul eveniment s-a întâmplat în septembrie 2022, când Philip Paxson, vânzător de dispozitive medicale și tatăl a doi copii, s-a înecat după ce mașina lui s-a scufundat în pârâul Snow Creek din Hickory, Carolina de Nord, conform unui proces intentat marți, Wake County, scrie BBC.

Bărbatul se îndrepta spre casă de la petrecerea de nouă ani a fiicei sale, serbată în locuința unui prieten. Soția lui a dus cele două fete acasă, el rămânând să ajute la curățenie. Apoi, și-a condus camionul printr-un cartier necunoscut lui, dar în care Google Maps i-a indicat că poate să treacă peste podul ce era, de fapt, rupt. Nefamiliarizat cu drumurile locale, el s-a bazat pe Google Maps, așteptându-se să ajungă în siguranță acasă, la soție și cele două fiice”, a transmis avocatul familiei într-o declarație în care anunța intentarea procesului. „În mod tragic, în timp ce conducea prudent prin întuneric și ploaie, el nu a bănuit că urmând indicațiile neactualizate de la Google se va îndrepta către ceea ce familia lui a aflat ulterior că este supranumit de aproape un deceniu „Podul spre nicăieri”, și s-a prăbușit în Snow Creek, unde s-a înecat”, se mai arată în declarație. Poliția, care a găsit cadavrul lui Paxson în camionul său răsturnat și parțial scufundat, a spus că nu existau bariere sau indicatoare de avertizare de-a lungul drumului.

„Fetele noastre întreabă cum și de ce a murit tatăl lor, iar eu nu mai am cuvinte să le pot explica pentru că, în calitate de adult, încă nu pot înțelege cum ar fi putut acționa cei responsabili de direcționarea GPS”, a spus și Alicia Paxson, văduva bărbatului, distrusă de durere. Rezidenții locali au contactat în mod repetat Google pentru a schimba hărțile online după ce podul s-a prăbușit în 2013, se mai afirmă în acuzație.

„Avem cea mai mare compasiune pentru familia Paxson. Scopul nostru este să oferim informații corecte prin Maps Maps și vom analiza acest proces”, a declarat un purtător de cuvânt al Google, pentru AP. În cadrul procesului, familia lui Paxson a dat în judecată, de asemenea, și trei companii locale a căror datorie era să asigure întreținerea podului.

Distribuie articolul: