Mark Zuckerberg a anunțat joi, 28 octombrie, noul nume al companiei Facebook, aceasta făcând parte a unui proces de rebranding cu o schimbare de strategie, care vine după ce platforma de social media este ținta unor critici intense în ultima perioadă. 

Compania fondată de Mark Zuckerberg a anunțat schimbarea numelui în cadrul conferinței sale anuale pentru dezvoltatori și a motivat că noul nume sub care va opera reflectă mai bine ceea ce face acum firma, relatează digi24.ro, cu citare BBC.

Noul nume al companiei-mamă va fi Meta, dar numele rețelei sociale cu care a pornit Mark Zuckerberg va rămâne Facebook. De asemenea, compania va avea și un nou logo, ce seamănă cu semnul matematic pentru „infinit”.

Zuckerberg, care a declarat că i-a plăcut să studieze clasicii în școală, a spus că numele companiei a fost inspirat de cuvântul grecesc „meta”, care înseamnă „dincolo”. „Pentru mine, simbolizează faptul că întotdeauna mai sunt multe de construit”, a explicat CEO-ul.

Metaverse, cel mai nou proiect al lui Mark Zuckerberg

Pe de altă parte, Facebook și-a dezvăluit joi și planurile pentru metaverse, noul său proiect – o lume online în care oamenii se pot juca, pot lucra și comunica într-un mediu virtual, adesea cu ajutorul căștilor VR. Mark Zuckerberg a făcut o prezentare spectaculoasă a metaversului, în care a arătat el însuși cum un avatar al său poate face, printre altele, scufundări virtuale împreună cu doi prieteni.

Facebook a anunțat recent că va angaja 10.000 de persoane în Europa pentru a dezvolta acest concept de metaverse.

Compania cunoscută anterior sub numele de Facebook anunță într-un comunicat că de la 1 decembrie va figura pe bursă sub denumirea de „MVRS”.

Mișcarea de rebranding amintește de un demers similar al Google, care în 2015 și-a restructurat compania numindu-și firma-mamă Alphabet, însă numele nu a prins foarte bine la public.

Facebook nu a anunțat joi nicio schimbare la nivel executiv. Dar pe pagina personală de Facebook a lui Zuckerberg, funcția sa a fost schimbată în: „Fondator și CEO la Meta”.

Întrebat dacă va rămâne CEO și în următorii 5 ani, el a răspuns: „Da. Probabil. Nu am o dată precisă pentru cât timp vreau să fac asta. Cred că ceea ce aș putea spune este că sunt foarte entuziasmat de următorul capitol a ceea ce facem”.

Sursa: digi24.ro

Distribuie articolul: