A ajuns în Italia cu marele gând să-și croiască acolo o viață mai bună. Era tânără și frumoasă, iar stereotipurile italienilor despre moldovence ca ea le cunoașteți cu toții. Tanya Ursu și-a propus însă să demonstreze că este de admirat pentru cine este, nu pentru ce este, la prima vedere. Ei bine, cu un bebeluș în brațe, s-a pornit în aventura decorului și organizării de evenimente private, iar experiența acumulată și încrederea pe care a căpătat-o de la clienți i-au confirmat abilitățile imediat.

Dorința de a demonstra ce poate

„Vreau să povestesc și altora cât de greu e să te afirmi într-o altă țară și cum nu e neapărat miere peste tot unde mergi, așa precum se crede poate. E dificilă situația moldovenilor aflați peste hotare și e de greu să deschizi ceva al tău, să-ți faci un nume. Pot spune că după ani de zile, orașul Parma a devenit pentru noi practic a doua casă, ne simțim bine și ne-am dezvoltat deja aici cu mentalitatea lor – dar nu am abandonat niciodată dorința de a face ceva, foarte caracteristică moldovenilor. De la 17 ani muncesc, chiar dacă părinții nu m-au lipsit de nimic. A fost dorinta de a face, de a crea, de a demonstra ce pot m-a împins mereu să fac ceva. Italienii sunt oameni primitori, disponibili, însă au oricum multe stereotipuri, în special deja legate și de moldoveni”, ne mărturisește Tanya.

Și de a nu fi în ochii lor doar frumoasă

„O fată frumoasă, pentru italieni, nu poate fi decât încă o moldoveancă care a venit în Italia să fure bărbații lor – foarte mulți le cataloghează astfel, în special pe cele tinere, ca pe femei ușoare. Asta mă penalizează pe mine spre exemplu foarte mult, deoarece toți cred că, fiind drăguță, am alte scopuri, venind peste hotare. Acum pot merge peste tot cu capul sus, fiind și recunoscută pe stradă și complimentată nu pentru că sunt frumoasă, dar pentru că realizez decoruri pentru evenimente și sunt wedding florist”, ne mai spune moldoveanca.

Susținerea familiei – cea mai importantă!

„Am început acum 4 ani, având în brațe un bebeluș mic care încă era alăptat. Ei bine, cu bebe în brațe eu mergeam la evenimente ca să pun decoruri și mă ocupam de organizare și numai muncind mult am reușit să cresc în acest domeniu. Vreau astfel să încurajez alte persoane să-și realzeze visul, să muncească, să nu se oprească la babe și la făcut curat – putem face mult mai multe și în acest fel să demonstrăm că suntem capabili de lucruri creative.

Pe mine mulți mă întreabă cine stă în spatele meu, cine mă susține sau mă finanțează. Compania a fost deschisă de mine și de tatăl fetiței mele, care mi-a fost mereu alături și m-a susținut. Tot ce am avut investeam în această companie. În primul an cred că mai mult duceam de acasă decât aduceam. Probabil susținerea familiei este cel mai important lucru care te face să crești. Mama mea m-a ajutat foarte mult, în special cu fetița. Acum toți cei apropiați, prietenii îmi dau idei de îmbunătățire și eu le mulțumesc enorm de mult”, recunoaște Tatiana.

Nu avea bani pentru cursuri de calificare

„La 26 de ani mă simt cu adevărat realizată: am o fetiță, am o familie frumoasă, o afacere deja pusă pe roate – Amira ArtDecor și un nume de care sunt cu adevărat mândră. Și oricine acum m-ar întreba sau ruga să le dau anumite idei cum să facă eu cu drag îi ajut. Nu pot spune că în cazul meu a fost ușor, uneori îmi era atât de greu încât îmi venea să mă așez jos să plâng. Cursuri de floristă erau pentru mine mult prea scumpe – investiții pe care atunci nu mi le puteam permite, însă am învățat totul din practică, din mers, și grație oamenilor care m-au încurajat. Acum pot spune cu siguranță că lumea mă apreciază pentru cine sunt și ce pot și nu pentru ceea ce sunt; nu-mi mai văd doar frumusețea, dar și abilitățile.”, a mai declarat Tanya pentru EA.md.

Decorul nu presupune doar să duci niște obiecte la o nuntă

„Mă bucur că reușesc să conving mirii să aleagă serviciile noastre, deoarece personalizăm totul, suntem alături de miri la orice pas și nu avem/nu propunem niciodată modele de decor prefabricate. Fiecare nuntă este specifică în felul ei. Este o muncă pe care o fac din plăcere și din dragoste și cred că asta e cheia succesului. Le inspir încredere și asta mă recomandă cel mai mult – am amintiri frumoase cu absolut toți mirii cărora le-am organizat nunta. Pun suflet în ceea ce fac și le sunt recunoscătoare pentru posibilitatea pe care mi-au dat-o să mă realizez. Am înțeles astfel că decora un eveniment nu este doar despre a aduce niște obiecte materiale la acea nuntă sau botez, ci de a depune suflet în acel decor, în atmosfera creată”, mai spune moldoveanca, stabilită de ani buni în Italia, orașul Parma.

Distribuie articolul: