Se va încuraja agenții economici să doneze produse alimentare către organizații caritabile și bănci de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară. Aceste donații vor viza alimentele care și-au pierdut aspectul, dar care rămân sigure pentru consum, scrie IPN.

Cabinetul de miniștri a avizat pozitiv un proiect prin care se propune modificarea Legii privind prevenirea pierderii și risipei de alimente și a Codului Fiscal.

Potrivit proiectului, vor putea fi donate produse alimentare care și-au pierdut aspectul comercial din cauza deteriorării ambalajului secundar, produsele care nu întrunesc specificațiile producătorului privind variațiile de culoare, dimensiune sau formă, produsele cu erori de etichetare, precum și în condițiile existenței unui excedent de alimente preconizate pentru un anumit sezon de vacanță sau sărbători specifice.

Odată cu operarea modificărilor la Codul Fiscal, operatorul economic care va dona produse alimentare va beneficia de aceleași facilități și deduceri fiscale ca și în cazul  reziduurilor, deșeurilor și perisabilității naturale.

Proiectul prin care se propune modificarea Legii privind prevenirea pierderii și risipei de alimente și a Codului Fiscal urmează să fie examinat și aprobat în Parlament.

Distribuie articolul: