Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței sociale vor fi măsuri de siguranță obligatorii timp de mai mulți ani. Cel puțin asta a precizat o specialistă de top în epidemiologie din Marea Britanie. E vorba despre șefa imunizării de la Public Health England, Mary Ramsay, scrie bbc.com. 

Experta a mai spus că revenirea evenimentelor mari necesită o monitorizare atentă și instrucțiuni clare despre siguranță.

„Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții de nivel inferior acum, iar oamenii pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu restricțiile mai puțin severe existente. Așadar, cred că, cu siguranță, timp de câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate ca și noi și numerele au scăzut peste tot, atunci este posibil să putem reveni foarte treptat la un nivel mai normal situație”, a adăugat Mary Ramsay.

Un grup de consilieri științifici guvernamentali din UK au declarat, luna trecută, că „menținerea unei linii de bază a politicilor care reduc transmisia” va fi necesară pentru ceva timp. Acești experți au spus că acestea ar putea include testarea și urmărirea continuă, autoizolarea și campania de promovare publică care încurajează „acțiuni voluntare pentru reducerea riscurilor”.

Marea Britanie a stabilit un alt record pentru numărul de doze de vaccin anti-coronavirus administrate într-o singură.  Mai exact, sâmbătă, 844.285 de persoane ar fi fost vaccinate.

sursa

Distribuie articolul: