Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită doritorii la un eveniment literar muzical în cadrul unei noi ședințe a Salonului Muzical al BNRM, în cadrul căruia vor fi prezentate cărțile „Evadare din mine” vol. 2 și „Rănile ierbii/Grass Wounds”, semnate de Camelia Florescu, România.

Dacă ne-am imagina o olimpiadă a muzicii ușoare și a romanței, Camelia Florescu ar fi mereu în plutonul fruntaș, nu o dată cucerind medalii strălucitoare așa cum s-au petrecut lucrurile la festivalurile de la Mamaia și Amara sau la concursul TV „Steaua Fără nume”.

Cartea „Evadare din mine”, a Cameliei Florescu include creațiile de după 2022, între ele detașându-se „Lacrima”, piesă distinsă cu Trofeul „Crizantemei de aur” în 2023, precum și romanțele laureate la „Crizantema de argint” de la Chișinău – „Doi cocori” și „Caruselul vieții”. Octavian Ursulescu spune – „Parcurgeți acest volum original, cu partituri și texte, fredonați refrenele care vă plac și bucurați-vă împreună cu noi că muzica de calitate n-a dispărut. Evadați din cenușiul cotidian, descoperind „Sensul vieții”, fiindcă într-adevăr dragostea te poartă într-o „altă dimensiune”, la care, o dată ajuns, vezi limpede „Rugul de lumină”.”

Cartea „Rănile ierbii/Grass Wounds”, poeta vede lumea și relațiile inefabile ale complexului determinism cosmic, prin coborâre în sine, de unde aduce la suprafață, pietre pentru templul meu, templul poeziei sale. Există, însă, și lirismul obiectiv, în care poetul este un observator care vede în evanescența lumii, fotogramele lui esențiale, dar, mai ales, vede dincolo de ce se vede, aspirând spre cunoaștere, autocunoaștere și recunoaștere. Această recunoaștere a lumii se relevă în volumul poetei Camelia Florescu, Rănile ierbii.

CAMELIA FLORESCU, CV literar. Născută în Craiova, absolventă Colegiul Carol I Craiova (matematică – fizică). Licențiată a Facultății de Drept Universitatea Hyperion, brevetată în urma absolvirii Școlii de Turism (Amfiteatru) ca ghid național și director agenție de turism Tour operatoare, absolventă a Școlii Populare de Artă Craiova. A scris cupletele pentru câteva din premierele Ansamblului Artistic al Armatei (1996-1998) unde a fost angajată 10 ani și de-a lungul carierei artistice până în prezent a semnat texte pentru compozitorii: Constantin Popovici , Marius Micu, Ștefan Elefteriu, Marcel Dragomir, Joly Kerestely, Francis Reiter, Virgil Popescu, Ovidiu Komornyk, Oleg Baraliuc, Jimi El.Laco, Bela Andrasi, Ivan Aculov, Adrian Beldiman, Antonio Passarelli, Ionel Bratu Voicescu, Sile Jercan, Luminița Demianic, Dumitru Caulea, Stelian Coman, Disidora Diefenbach. A publicat în peste 50 de Antologii colective (2013-2023) din care 3 bilingve. A semnat 4 volume de autor. A obținut peste 50 de premii la concursuri naționale și internaționale de poezie, diplome de merit, diplome de Excelență pentru activitatea literară (2013-2024).

La 10 februarie 2020 a fost lansat la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, volumul de autor „NU-S O FATĂ CA ORICARE” apărută la Editura Smart Publishing București, 2019.
Participă:
Camelia FLORESCU, interpretă, poetă, compozitoare;
Bela ANDRASI, compozitor, interpret, chitarist;
Svetlana BIVOL, muzicolog, președintele Uniunii Muzicienilor din Moldova;
Marian STÎRCEA, compozitor;
Adrian BELDIMAN, compozitor;
Silvia GONCEAR, interpretă;
Ludmila PAMUJAC, interpretă;
Diana VĂLUȚĂ, interpretă, orchestratoare;
Ina STURZA, interpretă;
Valentina VOLONTIR, interpretă;
Liliana CAZAC, interpretă;
Claudia PARTOLE, scriitoare, critic literar;
Sabina JEREP, poetă, critic literar;
Marin POSTU, poet, critic literar;
Sofia DILEVSCHI;
elevii ai Clubului de Arte KIDS CASTLE România.
Prezintă: Nicolae JELESCU, actor.
Partenerul evenimentului: Clubul de Arte „KIDS CASTLE ROMANIA”.
Evenimentul va avea loc la 14 decembrie 2024, ora 13:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Distribuie articolul: