Desigur că poți încerca rețeta pentru ocazii deosebite, dar sunt atât de simplu de preparat încât o poți face oricând ai poftă de ceva ușor. Îți ia doar câteva minute.

Ingrediente:

  • 2 vinete,
  • 150 grame cașcaval (puteți folosi mozarella),
  • 2 roșii,
  • 3 căței de usturoi,
  • busuioc proaspăt,
  • sare,
  • ulei.

Vinetele se feliază pe lungime, dar nu de tot, ci pana la baza, fără a le tăia codița. Se sărează ușor și se lasă la scurs aproximativ 30 de minute.

Intre timp se feliază roșiile și o parte de cașcaval. Usturoiul, împreună cu frunzele de busuioc, sarea și uleiul de măsline se strivește până se obține o pastă.

Se așează vinetele într-o formă termorezistentă. Intre feliile de vinete se alternează felii de roșii și cașcaval , iar deasupra se toarnă amestecul de usturoi și busuioc.

Se dau la cuptor, la aproximativ 180 °C, pentru 20-25 de minute, în funcție de grosimea feliilor de vânată. Se scot și se presoară cu restul cașcavalului ras și se mai lasă la cuptor pe 5 minute.

Pofta buna!

Vezi și: Gătește Okroshka-supa rece rusească. O rețetă sațioasă și răcoritoare

Distribuie articolul: