Concursul muzical internațional Eurovision ce ar urma să aibă loc la Tel Aviv în luna mai este sub semnul întrebării, din cauza atacurilor cu rachete şi problemelor legate de securitate în Israel, scrie The Jerusalem Post citat de RFI România.

Concursul Eurovision 2019 este în pericol, după ce o rachetă lansată din Gaza a lovit luni o casă, în centrul Israelului, rănind şapte civili, inclusiv copii.

Reprezentanţi ai Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU) urmăresc atent evoluţiile. Ei scriu într-un comunicat că participanţii la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au sosit deja luni în Israel.

Cu 50 de zile până la începerea Eurovisionului, temerile privind o agravare a situației legate de securitatea delegațiilor în timpul competiţiei cresc.

„Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru EBU”, se arată în comunicat.

„Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian-n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare, pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai”, se mai arată în comunicat.

Amintim că din partrea R. Moldova la concurs urmează să participe interpreta Anna Odobescu, cu piesa „Stay”.

Distribuie articolul: