Marele compozitor moldovean a împlinit astăzi, 1 martie, onorabila vârstă de 84 de ani. Admiratorii de pretutindeni ai talentului artistului s-au grăbit să-i aducă cuvinte de felicitare. 

Maestrul Eugen Doga s-a născut în prima zi de primăvară a anului 1937, în stânga Nistrului, în satul Mocra. Pasionat de mic de muzică, are o carieră desăvârșită, de-a lungul căreia Compozitorul secolului XX, supranumit și Regele valsului, a dăruit lumii sute de melodii, a scris muzică pentru balet, printre care „Anna Pavlova” și „Luceafărul”, două dintre piesele sale au fost incluse în topul celor mai bune lucrări clasice din toate timpurile, totodată a compus coloana sonoră a multor producții de cinema, circa 200 la număr, peste 70 de valsuri, peste 260 de piese și romanțe, etc.

„Dacă aș putea să-l rog pe Dumnezeu ceva, l-aș ruga să-mi întoarcă copilăria. Apoi am înțeles că nu trebuie să mi-o întoarcă. Cel mai bine este să rămân copil toată viața”, a declarat Maestrul, într-un interviu recent oferit lui Dorin Galben.

Eugen Doga cucerit milioane de inimi cu muzica sa și continuă să fascineze și astăzi, geniul său fiind de necontestat. Pe 27 și 28 februarie, maestrul a susținut concerte la Freedom Hall, Centrul Cultural din capitala Ucrainei. La un moment dat, artiștii din scenă și spectatorii l-au felicitat pe compozitor, aplaudând minute în șir din picioare.

Евгения Догу с днём рождения поздравили в Киеве!

Publicată de Eugen Doga/ Евгений Дога pe Duminică, 28 februarie 2021

Printre distincțiile primite de-a lungul carierei de compozitor se regăsesc: Premiul de stat al URSS, Artist al Poporului URSS, Ordinul de Merit pentru Patrie, Gradul IV, Ordinul Republicii, Ordinul național „Steaua României”, Ordinul Național „Serviciul Credincios”, Ordinul Danaker, Ordinul „Comunității” și cetățean de Onoare a municipiului Chișinău și autorul imnului orașului…

Peste o mie de admiratori ai creației și a omului Eugen Doga, l-au felicitat deja pe marele compozitor prin intermediul rețelelor sociale. Echipa EA.md se alătură urărilor de bine și spune:

La mulți ani, Maestre Eugen Doga!

Foto: Facebook / Eugen Doga

Descoperă interviul marelui compozitor: Eugen Doga, cel mai mare compozitor al Moldovei, nu are pensie de la statul moldovenesc. Interviu de suflet (Video)