Tu poate și poți tot. Dar trebuie tot? Tebuie să livrezi pentru alți secundă de secundă? Trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru greșelile subalternilor, a rudelor sau a prietenilor? Trebuie să arăți meeu proaspăt/ă, aranjat/ă și binevoitor/oare?

Ce-ar fi să facem câteva exerciții de reechilibrare, ca să înțelegem exact când e necesar să putem tot și când avem dreptul să nu mai putem, măcar pentru câteva secunde.

Să poți tot când e în propriul beneficiu. Da, o doză sănătoasă de egoism nu va face decât să te ajute să-ți construiești viața la care ai tot visat. Să pui accent pe tine, pe emoțiile tale, pe bunstarea și abundența personală. Să tragi un pic de tine ca să poți să-ți vezi visele îndeplinindu-se. Asta merită, dacă aduce echilibru și bine în viața ta.

Să poți tot când vrei să înveți ceva nou. De câte ori ai fost stopat în viață de propriile credințe limitative? eu nu sunt bun/ă la matematiă, la geografie sau la limbi străine. Mie mi se dă extem de greu să învăț noțiuni complicate din biologie. Și alte baliverne, de genul. Da, fiecare dintre noi are un anumit tip de memorie și anumite afinități personale. Dar nu suntem predestinați să ne oprim acolo. Noi putem învăța lucruri noi, noi putem evolua, putem face mai bine data viitoare. Or, în asta constă esența vieții: în evoluție. Am venit pe planeta asta să învățăm, să creștem, să ne manifestăm sinele nostru real.

Să poți tot când o iei de la capăt. O mare calitate și un mare atu este să o tot dai în bară și să te tot ridici. După cum ai observat deja, în viața asta nimic nu ne este garantat. Nu există relații grantate, nu exisă iubire garantată și bunăstarea tot poate dispărea într-o secundă. Am văzut pe exemplu războiului cât de agățate sunt securitatea națională și pacea mondială de un fir de păr… Mâine toate se pot schimba. Așa că o atitudine constructivă, de eu pot tot atunci când ai de o luat de la capăt într-un job nou, într-un oraș nou sau într-o relație nouă, îți va servi și te va ajuta enorm în viață.

Tu poți tot. Dar tu ai de ales când efortul merită să tragi de tine și când vorbim doar de praf în ochi.

Distribuie articolul: