Indiferent de felul în care alegi să-ți trăiești viața, mereu se va găsi cineva care va veni cu critici și replici dezaprobatoare în adresa ta. Fie că acționezi bine sau rău se vor găsi peroane care să te critice, așa că nu te mai lăsa influențată de nimeni și trăiește viața așa cum îți dorești.

Vezi mai jos 3 sfaturi pe care dacă o să le urmezi vei avea imunitatea împotriva criticilor și nu vei mai fi vulnerabilă în fața lor.

1.Orice ar fi… nu lua lucrurile personal

Este atât de ușor să crezi ca o critică este despre tine. Însă vreau să înțelegi că nu are nicio legătură cu tine. Critica provine din perspectiva unei persoane, din abilitatea ei, din lecțiile de viață învățate până acum, din toate experiențele pe care le-a trăit. Așa că încearcă să nu o mai iei personal. Poți spune “Am înțeles, mulțumesc pentru sfat” și să faci ce îți dorești.

2. Încearcă să vezi dacă este un adevăr în această critică

Nu tot ce se spune este adevărat. Însă uneori poate că primești o critică parțial adevărată. Încearcă să rămâi cu mintea deschisă și să analizezi situația înainte de a reacționa.

Sunt momente în care alți oameni pot vedea situația mai bine decât o vezi tu și te pot ajuta în acest sens. În această întâmplare critica este una pozitivă, constructivă și îți poate fi de folos dacă ajungi să îi oferi atenție.

3. Nu uita să fii sinceră cu tine

În viață drumurile se vor schimba de nenumărate ori. Vei întâlni oameni, vei experimenta lucruri, vei trăi povești, vei evolua. Indiferent de situație, încearcă să rămâi sinceră cu tine însăți, să fii reală, să îți asculți inima de fiecare dată.

Ține minte că nu toată lumea trebuie să fie de acord cu tine sau mulțumită de alegerile pe care le faci în viață. Însă tu deții frâiele vieții tale, tu știi cel mai bine de ce ai nevoie pentru a fi fericită.

Sursa: Kudika.ro

Distribuie articolul: