După ce mai mulți utilizatori de internet au exprimat nemulțumire față de întrebările pe care urmează să le răspundă în cadrul recensământului, premierul Dorin Recean a reacționat și i-a îndemnat să primească recenzorii și să le răspundă la acele întrebări.

În timpul ședinței Guvernului din 10 aprilie, Dorin Recean a subliniat importanța recensământului și a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să își asume responsabilitatea în acest sens.

„Am observat că peste noapte avem mai mulți experți în recensământ. Se dau cu părerea în ceea ce privește întrebările. Vreau să amintesc tuturor că recensământul este un exercițiu important. Asupra organizării s-a lucrat mult. Vreau să îi îndemn pe toți să aibă atitudine responsabilă, inclusiv politicienii care s-au făcut experți, să primească recenzorii și să răspundă și ei la întrebările care au fost bine formulate, ca să putem pune la dispoziția autorităților și mediului de afaceri informațiile care sunt necesare”, a spus Recean.

Recensământul din Republica Moldova va avea loc între 8 aprilie și 7 iulie și reprezintă al treilea proces de acest fel desfășurat după declararea independenței țării. De obicei, acest tip de cercetare se efectuează o dată la 10 ani, iar informațiile adunate sunt folosite pentru stabilirea obiectivelor în elaborarea politicilor publice, atât la nivel național, cât și local, în scopul promovării dezvoltării economice și sociale a țării.

Distribuie articolul: