Youtube.com, una dintre cele mai populare platforme de muzică, prezintă mereu inovații pentru utilizatori. Dacă acum câțiva ani nu ne puteam imagina cum ar fi imaginile în 3D sau un video în calitate 4K, acum nu mai reușim să ținem pasul cu noutățile din domeniu.

Clipurile 8D audio au prins popularitate în scurt timp, iar acestea presupun un efect aplicat unei înregistrări stereo unde melodiile au fost editate și mixate astfel încât îți dau impresia că sunetul se învârte împrejurul tău. Inovația poate fi simțită la maxim doar cu utilizarea căștilor pentru a crea iluzia unui spațiu de 360 grade.

Deși încă artiștii nu au lansat muzică folosind tehnologia 3D, trendul a crescut în popularitate, datorită mai multor creatori care au transformat melodiile arhicunoscute în 3D. Pe Youtube tehnologia este cunoscută drept 8D, însă se crează prin 3D.

Ascultat prin difuzoare, sunetul nu va mai fi același, și va crea doar un ecou în difuzare.

Ea.md vă sugerează câteva melodii pe care, cu siguranță, le-ați auzit cel puțin odată, însă cum sună în tehnologia 8D, puteți afla ascultându-le. Nu uitați să folosiți căștile!

Autor: Vlada Bîzgu, stagiară

Distribuie articolul: