EA.md îți răspunde la cele mai frecvente întrebări despre o călătorie în Egipt în vara anului 2021.


1. Cât costă o astfel de călătorie?
Răspunsul este: cât îți permite buzunarul. Prețurile pentru o vacanţă de şapte zile în Egipt încep de la 350 euro de persoană, însă, bineînțeles că acestea pot crește în funcție de necesitățile tale și de activitățile pe care vrei să le faci, odată ajuns acolo.

Turiștii care au mai fost în Egipt susțin că ideal ar fi să alegi un hotel de cinci stele. Într-un astfel de hotel te vei bucura de confort, mâncare bună și adevărate parcuri acvatice. Prețul este de circa 500 de euro de persoană pe săptămână, la all inclusive. Cu tot cu zbor.

Vestea bună este că odată ce ți-ai asigurat zborul și cazarea, totul va depinde de tine, vei putea să-ți gestionezi bugetul de călătorie la propria dorință.

2. Care sunt condițiile de intrare în țară?

Din cauza epidemiei de coronavirus, condițiile de călătorie se pot schimba de la o zi la alta. Momentan, turiștilor li se cere să prezinte un test covid negativ la intrarea în Egipt.

3. Care sunt cele mai populare locuri din Egipt, unde neapărat trebuie să ajungi?

  • Hurghada

Foto: zbordirect.com

Hurghada este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Egipt, situată pe malul Mării Roșii. Este un fost sat pescăresc, care astăzi are peste 200 de hoteluri, cuprinzând atât unități modeste de 2 stele, cât și proprietăți de lux.

  • Sharm El- Sheik

Foto: commons.ro

Sharm El-Sheik este pe un promontoriu cu vedere la Strâmtoarea Tiran la gura Golfului Aqaba. Fost sat de pescari, Sharm El Sheik a fost transformat în port şi bază navală pentru marina egipteană.
Este o stațiune destinată complet turismului și nu există zone care să fie ocupate în permanenţă de localnici.

  • Turul orașului Hurghada

Foto: egiromtrips.com

Vei putea să te bucuri de o zi uimitoare la Marea Moschee, Biserica Sf. Maria și ceva timp liber pentru cumpărături în bazare sau la bordul submarinului.

  • Turul Insulei Giftun

Foto: lifebeyondex.com

Insulele Giftun se mândresc cu o plajă cu un nisip extrem de fin și o apă de un albastru limpede. Vei ajunge acolo cu vaporul, unde te vei putea alinta cu o sesiune de snorkeling, prin care să explorezi viața subacvatică.

Sursa: peroz.com

 

Distribuie articolul: