Consilierul Victor Chironda i-a trimis edilului o cerere solicitând convocarea Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane pentru a discuta despre numirea unei părți dintr-o stradă în onoarea opozantului rus Alexei Navalnîi.

Pe pagina sa de Facebook, Chironda a menționat că se aștepta ca Ceban să inițieze acest demers, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Solicit primarului Ion Ceban să inițieze procesul de identificare și schimbare a denumirii unei străzi din Chișinău în memoria lui Alexei Navalnîi.

Am așteptat o săptămână în speranța că domnul primar va face singur acest gest, așa cum la 16 februarie a declarat că „curajul lui Navalnîi este un exemplu”. Însă posibil este prea ocupat și nu a reușit.

Astfel, astăzi am înaintat o solicitare, în care i-am cerut domnului primar, în calitate de președinte al Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane, să inițieze și să pregătească proiectul de decizie pentru CMC cu privire la schimbarea denumirii unei străzi din municipiul Chișinău în memoria lui Alexei Navalnîi.

Sper ca domnul Ceban să demonstreze onestitate și consecvență în declarații și acțiuni, astfel încât să pună punct, o dată și pentru totdeauna, insinuărilor precum că domnia sa nu ar fi un proeuropean veritabil, ci ar fi un agent de influență al Kremlinului”, a scris Chironda.

 

Distribuie articolul: