Acum o lună, un filmuleț postat de un polițist american, în care o femeie fără adăpost cântă cu voce angelică o piesă de Puccini, a devenit viral pe internet, fiind vizualizat de milioane de oameni. Deși se spunea că ea ar fi emigrat din Rusia, o publicație din SUA scrie că Emily Zamourka, ar fi locuit în Moldova.

Emilia Zamourka are 52 de ani și a devenit cunoscută peste noapte, după ce ofițerul de poliție Alex Frazier din Los Angeles, a filmat-o pe femeie interpretând într-un metrou pustiu piesa „O mio babbino caro”, de Giacomo Puccini și a postat video-ul pe internet.

Foto: Non Perele

Filmulețul a ajuns viral în mediul online, milioane de oameni minunându-se de vocea angelică a femeii fără adăpost. Au fost create câteva pagini de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe Emily, care acum trei ani, din cauza datoriilor pentru factura medicală, a rămas fără casă, ajungând să locuiască pe străzile din Los Angeles.

Isoria ei a făcut înconjurul lumii, mai multe publicații americane au contactat-o și au reușit să-i afle povestea. Emily Zamourka a dezvăluit pentru USA Today că a emigrat din Moldova în SUA acum 28 de ani: „Sunt atât de recunoscătoare, dar mi-aș fi dorit ca bunătatea de care am parte astăzi să o fi simțit și în timpurile în care nimeni nu știa cum cânt”.

Foto: Glob Intel

Zamourka spune că povestea ei este una destul de complicată. Potrivit USA Today, ea a crescut în Moldova, o mică fostă republică sovietică situată între Ucraina și România. La vârsta de 3 ani, „Cântam tot timpul, imitând orice și pe oricine auzeam”, inclusiv cântăreții de operă, spune ea. De-a lungul anilor, ea a învățat mai multe limbi, inclusiv româna, rusa, bulgara și, mai târziu, engleza. De asemenea, a studiat vioara și pianul. La scurt timp după căderea Uniunii Sovietice, în 1992 Emily Zamourka, odată cu valul de migrație din întreaga republică, a plecat în Statele Unite. A locuit un timp în statul Missouri și Washington, dând lecții de muzică și, în cele din urmă, a ajuns în Los Angeles. Norocul a părăsit-o în curând, aceasta având mai multe probleme de sănătate și facturi medicale imense. Ulterior vioara ei prețioasă (care valora 10.000 de dolari) a fost furată. Incapabilă să mai lucreze ea a rămas în urmă cu chiria și, în cele din urmă a rămas fără adăpost, menționează USA Today.

Povestea ei a sensibilizat multă lume. Un violonist s-a oferit să-i facă cadou o vioară, un producător s-a oferit să îngregistreze un album. Consilierul local, Joe Buscaino a decis să-i împlinească un vis, cel de a cânta pe o scenă. Acesta a invitat-o să cânte la deschiderea scuarului Little Italy din San Pedro, care va avea loc în această duminică.

Vezi video care i-a schimbat viața:

SURSA

Distribuie articolul: