Se pare că în Republica Moldova se va simți anotimpul primăvara mult mai repede. Vremea se încălzește. Începând de astăzi,17 februarie, meteorologii prognozează temperaturi ale aerului de până la +15 grade pe timp de zi. 

Ghenadii Roșca, șeful Direcției prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a precizat pentru IPN că teritoriul Republicii Moldova este traversat de mase de aer cald, care vin dinspre Africa de Nord și Marea Mediterană. 

Temperaturi ale aerului cuprinse între +10 și +15 grade se vor menține până pe 19 februarie, după care va fi o tendință de scădere a valorilor termice, iar la data de 23 februarie temperatura aerului va oscila între +5 și +10 grade Celsius pe timp de zi.

„Temperatura medie care ar trebui să fie în această perioadă a anului ar trebui să oscileze între 0 și -2 grade Celsius. Maximele termice pe timp de zi ar trebui să urce până la +4 grade, iar noaptea ar trebui să fie de la -6 până la -3 grade Celsius”, a specificat Ghenadii Roșca.

Cea mai călduroasă zi de 16 februarie a fost în 2016, atunci când la stațiile meteorologice de la Cahul și Tiraspol au fost înregistrate +16,6 grade. Cea mai friguroasă zi de 16 februarie a fost în 2006, la Tiraspol fiind înregistrate minus 24,5 grade Celsius.

Sursa: IPN

Distribuie articolul: